Novice

Seat s štirimi novimi modeli v naslednjih dveh letih

Seat bo v sklopu novega načrta vzdržne dobičkonosnosti do konca leta 2018 predstavil štiri nove modele.

Španski proizvajalec vozil je razkril svoje načrte za prihodnost. S pomočjo ”Strategije 2025” bo Seat ustvaril vzdržno dobičkonosnost, obenem pa na trg pripeljal nova vozila. V sklopu novega načrta se bo znamka usmerila v tri stebre, ”razvoj modelov v rastočih segmentih z velikim deležem pri poslovnem izidu po vzoru uspešnega Seatovega modela Leon, zadovoljstvo strank in status najboljšega delodajalca v španski avtomobilski industriji.”

Na sestanku je vodstvo družbe predstavilo tudi program za večjo učinkovitost, imenovan LEAP. Program naj bi bil realiziran v naslednjih dveh letih in naj bi zaščitil investicijski načrt, s katerim podjetje želi prenoviti paleto modelov in okrepiti znamko. V praksi to pomeni, da bo Seat del obrata Martorell, ki trenutno proizvaja modela Leon in Ibiza, opremil s tehnologijo za proizvodnjo nove arhitekture. To bo najverjetneje arhitektura MLB, ki jo nekateri člani Volkswagen skupine že uporabljajo za svoje športne terence.

Podjetje bo skladno s časovnico v naslednjih dveh letih predstavilo štiri nove modele. Prvi, kompaktni SUV, bo na tržišče predvidoma prišel v prvi polovici leta 2016 in bo prvi model znamke Seat v tem segmentu. Ob bok kompaktnemu športnemu terencu se bo predstavil še manjši SUV, ki bo predstavljal konkurenco Nissan Jukeu, načrt pa predvideva tudi prihod večjega sedem sedežnega križanca.

Glede na zadnje dogodke, povezane s škandalom Dieselgate, je na sestanku dr. Francisco Javier García Sanz potrdil zavezanost koncerna Volkswagen znamki Seat: “Zdaj se moramo osredotočiti na srednje- in dolgoročni razvoj, ne glede na dogodke v preteklih tednih. Koncern Volkswagen popolnoma zaupa v naš načrt za prihodnost, ki je optimalno integriran v koncernsko strategijo. Modeli, ki smo jih napovedali za naslednji dve leti, bodo prišli na tržišče skladno s časovnico in bodo prispevali k Seatovi trajnostni rasti. In novi modeli so šele prvi korak naše strategije”.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Seat. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dizelska afera dobiva nadaljevanje
ADAC kršil določila varovanja osebnih podatkov