Novice

Škoda v Scali uvaja nov pristop oblikovanja notranjosti

Očitno so se pri Škodi odločili, da nas bodo redno obveščali o podrobnostih, povezanih s prihajajočim modelom kompaktnega razreda, ki so mu nadeli ime Scala. Tokrat je prišel na vrsto pogled v notranjost.

Zaenkrat je podlaga za nove informacije sicer le oblikovalska računalniško generirana slika, ki pa so jo pospremili s precej dolgim spremljevalnim besedilom. V uvodu so nam dali vedeti, da bo v Scali v serijsko proizvodnjo prenešen nov oblikovalski jezik, ki smo ga lahko spoznali v pariškem konceptu Vision RS. Novi model naj bi bil v primerjavi z obstoječim nekoliko bolj čustveno zasnovan, hkrati pa ponujal prednosti dobro premišljene ergonomije in izkoristka prostora v notranjosti.

Pred kratkim so nam pri proizvajalcu že zaupali zunanje dimenzije novinke, zasnovane na koncernski platformi MQB A0 – 4.362 mm dolžine, 1.793 mm širine in 1.471 višine – k temu pa sedaj dodajamo še podatek o medosni razdalji, ki meri 2.649 mm in je, mimogrede, 29 mm daljša kot pri aktualnem Golfu. Slednja naj bi potnikom na zadnjih sedežih privoščila 73 mm prostora v višini kolen, zunanja oblika pa k temu dodaja 982 mm prostora za glave.

Znak prestopa v novo dobo je med drugim zagotovo tudi možnost izbire digitalnih prikazovalnikov (10,25-palčni zaslon pred voznikom), poleg tega pa je v središču pozornosti nekoliko višje nameščen lebdeči zaslon infozabavne enote z upravljanjem na dotik (do 9,2 palcev) , za katerega so pri Škodi posebej poudarili, da so pod njim uporabniku pustili nekaj površine, na katero lahko priročno nasloni zapestje. Ljubiteljem digitalnih novotarij bo verjetno všeč, da bo Scala kot prva med Škodinimi modeli uporabnikom dostopna preko aplikacije na pametnih telefonih, s katero bodo med drugim lahko odklepali in zaklepali vrata, hkrati pa bo omogočala tudi oddaljeno (OTA) posodabljanje programske opreme in zemljevidov. V sklop sodobnih tehnologij spada še nepogrešljivi nabor asistenčnih sistemov za večje udobje in varnost.

Razkritje Škode Scala je napovedano za 6. december.

Avtomobilizem.com (Vir in slika: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Škoda v Scali uvaja nov pristop oblikovanja notranjosti"


srcnik
5 leta 5 meseci nazaj

Škoda da ne uvaja novega pri zunanjosti…

 
Vožnja Seata v družbi virtualne pomočnice Alexe
Morda potrebujem nove zimske pnevmatike. Prav, ampak kdaj in kakšne?