Novice

Skupina Renault z novim distributerjem v Sloveniji

V skladu s strategijo načrta Renaulution bo organizacijskih sprememb deležna tudi slovenska podružnica skupine Renault.

Distribucijo vozil znamk Renault, Dacia, Alpine in Nissan v Sloveniji prevzema izraelska skupina Taavura. Skladno z doseženim dogovorom med Skupino Renault in Skupino Taavura bodo pri slednji prevzeli nadzor nad distribucijo v Sloveniji in na Hrvaškem, preko svoje mreže distributerjev pa naj bi skrbeli še za trge Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije, Črne gore, Kosova in Albanije.

Pri Skupini Renault so se za sodelovanje s Skupino Taavura odločili zaradi njihovega poznavanja avtomobilske distribucije, ki bo podprta s pridobljenimi znanji lokalnih ekip in močnim partnerstvom s prodajno-servisno mrežo. Prodaja bo izvedena v obliki “share deal”, ki vključuje prevzem vseh trenutno zaposlenih s področja uvoza in distribucije v podružnici ter prevzem vseh aktivnosti prodajno-servisne mreže v Sloveniji.

Novega distributerja za Slovenijo pozdravljajo tudi pri znamki Nissan, ki Taavuri z novim dogovorom predaja nadzor nad prodajno-servisnimi dejavnostmi na zgoraj omenjenih območjih, poleg tega pa Nissan z njimi že sodeluje na Madžarskem, Češkem in Slovaškem. Podobno kot pri Renaultu tudi pri Nissanu z novim partnerstvom pričakujejo poslovanje z osredotočenostjo na kupca ter progresivne prodajne pristope, ki naj bi v prihodnosti okrepili trajnostno rast.

Po besedah Philippa Burosa, podpredsednika za prodajo, marketing in storitve pri Skupini Renault, je Taavura priznan distributer v Centralni in Vzhodni Evropi, zahvaljujoč dogovoru pa verjame, da bo Skupina Renault dosegla svoje ambicije iz načrta Renaulution v Sloveniji in na Hrvaškem. Sodelovanja se po besedah Kena Lala, glavnega izvršnega direktorja avtomobilske divizije pri Skupini Taavura, veselijo tudi pri njih in s ponosom postajajo del družine Skupine Renault v Evropi. Obenem jim je v čast širiti partnerstvo z znamko Nissan še na druge evropske države v skladu z načrtom Nissan Next.

Dogovor mora dokončno potrditi še Javna Agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence, pričetek poslovanja novega distributerja pa je predviden v začetku letošnjega poletja.

Avtomobilizem.com (Vir: Renault, Nissan. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Skupina Renault z novim distributerjem v Sloveniji"


Bucko99
2 leta 20 dni nazaj

Kaj je mišljeno to s progresivnim prodajnim pristopom ?

 
Avtomobilski salon v Ženevi ponovno prihodnje leto
Thomas Schäfer je novi operativni direktor znamke Volkswagen