Novice

Souporaba avtomobilov po japonsko

Glede na rezultate raziskave, ki sta jo izvedli japonski podjetji Orix in Times24, naj bi avtomobili njune flote za izposojo poleg vožnje služili tudi drugim namenom.

Podjetji sta se za raziskavo med uporabniki njihovih storitev odločili na podlagi ugotovitve, da kar nekaj izposojenih avtomobilov ni bilo uporabljenih za vožnjo. Tako je na primer 31-letni uporabnik potrdil, da redno najema avtomobile, vendar ne za prevoz od točke A do točke B, temveč predvsem zato, da v njih poje kosilo in se spočije s kratkim spancem. Po njegovih besedah je najem avtomobila cenovno primerljiv preživljanju časa v lokalih, saj naj bi bilo mogoče na Japonskem najeti avtomobil že za okoli 400 jenov (nekaj več kot 3 evre) za pol ure, avtomobil pa je možno prevzeti na katerikoli od 12.000 lokacij v državi.

Raziskava je še pokazala, da avtomobile najemajo tudi zgolj za polnitev mobilnih naprav ali opravljanje telefonskih klicev, gledanje televizije, preoblačenje ter telovadbo, eden od uporabnikov pa naj bi najet avtomobil uporabil celo kot odlagališče prtljage, saj so bile vse plačljive omarice za shranjevanje v okolici že zasedene.

Po predstavljenih rezultatih raziskave je predstavnik podjetja Orix za stike z javnostjo poudaril, da mora biti v primeru parkiranega vozila motor ugasnjen in da ne priporočajo najema vozil za drugačne namene kot za vožnjo. Obenem so bili predstavniki podjetij za souporabo vozil nad rezultati raziskave precej presenečeni in delno nezadovoljni, saj naj bi bili prikrajšani za zaslužek, ki bi jim ga prinesla “normalna” uporaba avtomobilov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Tatawidepine.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
So šteti dnevi tudi Fordu Mondeo?
Oliver Zipse naj bi prevzel vodstvo podjetja BMW