Novice

Toyota v Evropi uvaja storitev deljene vožnje s hibridnimi vozili

Toyotin hibridni avtomobilski klub je poskusno pričel obratovati v dveh evropskih mestih, vendar naj bi se program v naslednjih letih razširil na številna večja mesta.

Toyota bo z izključno hibridnimi vozili zagnala poskusni program storitev deljene vožnje v italijanskem Forliju in irskem Dublinu. Japonski proizvajalec vozil je projekt poimenoval ”Yuko”, kar v prevodu pomeni ”Pojdimo”.

Vsak model v shemi souporabe avtomobilov bo hibrid in uporabniki, ki trenutno sodelujejo v programu, lahko izbirajo med tremi različnimi modeli – hibridnim Yarisom, Aurisom in Priusom. Zaenkrat je na voljo 22 vozil, od tega 15 v Dublinu in 7 v Forliju, vendar naj bi ponudbo kmalu razširili s povsem novim hibridnim križancem C-HR.

Kot pravijo pri proizvajalcu, želijo sicer najprej preveriti poslovni model, vendar imajo v bližnji prihodnosti velike ambicije glede širitve na ostala evropska mesta.

Glavni poudarek je na cenovni dostopnosti, zato je Yuko prvenstveno namenjen uporabnikom, ki nimajo lastnega avtomobila. Za sodelovanje je potrebno v Dublinu plačati pristopnino v višini 50 evrov in mesečno za članarino odšteti po 6 evrov. Ob koriščenju storitev se zaračunava urna postavka – najcenejša opcija je hibridni Yaris, kjer se cene enourne uporabe v Dublinu pričnejo pri 8 evrih. Celodnevni najem stane 60 evrov, dodatnih 15 minut pa uporabnika stane 2 evra. V ceni je vključenih za 50 kilometrov brezplačnega goriva.

Yuko je prvi evropski program souporabe vozil, kjer so v voznem parku na voljo izključno hibridna vozila.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Toyota.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ferrarijeva nova mojstrovina sliši na ime J50
Najboljši koncesionar Peugeot v letu 2016