Novice

Stellantis razmišlja o selitvi proizvodnje

V skupini Stellantis so mnenja, da v Evropi nimajo možnosti proizvodnje cenovno ugodnih električnih modelov, zato razmišljajo o selitvi proizvodnje v Indijo.

Po besedah izvršnega direktorja Carlosa Tavaresa v Evropi trenutno nimajo možnosti za proizvodnjo cenovno dostopnih električnih vozil, medtem ko bi lahko v Indiji s pridom izkoristili stroškovno ugodnejše razmere in obenem ohranili želeno raven kvalitete. Na ta način bi pri Stellantisu lažje dosegli zadane cilje, ki naj bi jih izpolnili do konca prihodnjega leta.

Tavares še dodaja, da trenutno indijski trg predstavlja le delček njihove globalne prodaje, če bi se odločili za proizvodnjo v tej državi, pa bi najverjetneje poskrbeli tudi za lokalne vire surovin in komponent, saj so stroški uvoza v Indijo zelo visoki. Stellantis ima trenutno v Indiji dva proizvodna obrata za sestavo vozil, tovarno motorjev in informacijsko-tehnološki center. Nedavno so z delom pričeli v novem centru za programsko opremo v Bengalaruju, kjer naj bi potekal razvoj vsaj ene od tehnoloških platform.

Predstavniki Stellantisa so potrdili, da bodo prihodnje leto indijskim kupcem predstavili manjši električni model, zasnovan na osnovi Smart Car. Na enaki osnovi je tudi novi Citroën C3, kmalu pa naj bi na njej nastala še dva nova Citroënova modela. Stellantis naj bi do konca desetletja predstavil večje število električnih modelov, po Tavaresovih besedah pa do predstavitve električnega avtomobila, ki bo cenovno dostopnejši, manjka vsaj še pet ali šest let.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Stellantis.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Stellantis razmišlja o selitvi proizvodnje"


1 leto 4 meseci nazaj

Razumljiva poteza. In sledili mu bodo tudi drugi. Razmere na Evropskem trgu so vse kaj drugega kot ugodne. Zaradi vedno višjih cen energentov bo proizvodnja tu enostavno predraga. A ne le za avtobilsko industrijo. Tudi ostale industrije bodo selile svoje proizvodnje tja, kjer so proizvodnji stroški vzdržni. Konec koncev imamo kapitalizem in vlagatelji zahtevajo rendite in dobičke. Na koncu bodo Evropejci lahko prodajali še samo turizem. Vse ostalo bo šlo ven. Z uvedbo sankcij smo si prestrelili oba kolena, vojne pa s tem nismo in ne bomo končali. Iz te krize bomo odšli poraženi.

jack86
1 leto 4 meseci nazaj

Ni mi vsec. Konec koncev pa bmw ze nekaj let uvaza serijo 5 iz kitajske v evropo. Pa ga ravno tako kupimo

emozul
1 leto 4 meseci nazaj

Pohlep, pohlep,…

enstot
1 leto 4 meseci nazaj

Še ena avtomobilska znamka (pravzaprav jih je cel kup), ki je ne bom nikoli več kupil, če to stori.

xxl
1 leto 4 meseci nazaj

Najbolj žalostno je (bo), da avto zaradi tega ne bo nič cenejši za kupca.

 
Nissan širi ponudbo z modelom Townstar
Tesla uporabnikom omogočila sistem avtonomne vožnje