Novice

Stellantis nadgrajuje strategijo za prihodnost

Na predstavitvi strateškega načrta Dare Forward 2030 so razkrili načrte za prihodnje desetletje.


Po predstavljenih načrtih naj bi do leta 2030 na evropskih tleh vse njihove znamke ponujale le električne modele, emisije ogljika naj bi do leta 2030 zmanjšali za polovico, ogljično nevtralnost pa dosegli do leta 2038.

V enakem obdobju naj bi dosegli in presegli letno prodajo petih milijonov električnih vozil, saj naj bi njihov prodajni program obsegal več kot 75 električnih modelov. Ti bodo predstavljali večinski del njihove ponudbe do leta 2030, ko naj bi skupno uvedli okrog sto novih produktov. Do takrat naj bi po trenutnih načrtih električni modeli njihovih znamk predstavljali celoten delež njihove prodaje v Evropi in polovico vseh prodanih vozil na ameriških trgih.

Prvič so javnosti razkrili skice prvega električnega modela znamke Jeep, ki naj bi ga skupaj z električnim kombiniranim vozilom Ram ProMaster predstavili prihodnje leto, leto zatem pa naj bi mu sledila električna različica poltovornjaka Ram 1500. Razširili naj bi tudi uporabo tehnologije vodikovih gorivnih celic, v primerjavi s preteklimi načrti pa naj bi za 140 GWh povečali tudi kapacitete za proizvodnjo baterij – po novih načrtih naj bi te znašale okrog 400 GWh letno.

Kljub visokim vlaganjem v elektrifikacijo nameravajo do konca desetletja podvojiti neto prihodke na 300 milijard evrov in ohraniti visoke meje donosnosti, ki naj bi jo podprla tudi prodaja premijskih segmentov. Še naprej naj bi ohranili raznolikost in odličnost njihovega poslovanja s poudarkom na zadovoljstvu zaposlenih in ohranjanju oziroma povečevanju deleža žensk na vodilnih položajih.

Predstavili so še načrte v zvezi z razvojem avtonomnih tehnologij, po katerih naj bi njihovi avtonomni sistemi namesto trenutne 2. stopnje omogočali stopnjo 2+ (vožnjo brez rok), do leta 2024 pa naj bi v sodelovanju z znamko BMW predstavili možnost avtonomne vožnje 3. stopnje. Kasneje naj bi sledili še sistemi, ki bodo nudili popolno avtonomijo stopenj 4 in 5 in jih bodo ponudili v okviru sodelovanja s podjetjem Waymo.

Po besedah izvršnega direktorja Carlosa Tavaresa je napredek tlakovan s poudarkom na inovacijah in vrhunskih tehnologijah, ki bodo na voljo v vseh njihovih vozilih – od cenovno najdostopnejših do vrha prestižne ponudbe. Poudaril je še, da je eden od najpomembnejših ciljev zadovoljstvo strank z njihovimi izdelki in storitvami na vseh trgih, kjer so prisotne znamke skupine. To želijo doseči tudi z implementacijo nove digitalne platforme, ki bo omogočala dostop do produktov in storitev, do leta 2030 pa naj bi vsaj tretjina njihove globalne prodaje potekala preko spleta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Stellantis. Foto: Stellantis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Znamke skupine Hyundai z novo električno platformo
Kijini načrti za prihodnost