Novice

Štirje finalisti za ime novega Seatovega športnega terenca

Seat se je pred časom odločil, da bodo v iskanje imena za svoj novi športno uporabni model aktivno vključili ljubitelje znamke. Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu so odkrili, kateri štirje izmed številnih predlogov so ostali v finalu.

Luca de Meo, prvi mož Seata, je na tiskovni konferenci v okviru avtomobilskega salona v Frankfurtu razkril zadnja štiri imena za novi SUV, med katerimi bo javnost z glasovanjem do 25. septembra izbrala svojega favorita.

Alboran, Aranda, Avila ali Tarraco – eno izmed teh štirih španskih geografskih imen bo zaznamovalo novi Seatov model s sedmimi sedeži, ki se bo v iskanje svojih kupcev podal že v naslednjem letu.

Spletno glasovanje je zaključna faza projekta iskanja imena #SEATseekingName, ki so ga pri španski znamki pričeli letos junija. Če boste v njem sodelovali, je morda dobro, da veste kaj več o finalistih.

 

Alboran: Alboransko morje je najzahodnejši del Sredozemlja, glavno gibalo zahodno­sredozemskega vodnega kroga in dom največje biotske raznovrstnosti med evropskimi morji.

 Aranda: ta kraj z več kot 32.000 prebivalci v provinci Burgos v avtonomni skupnosti Kastilja in Leon je glavno mesto pokrajine Ribera del Duero, ki slovi po vinarstvu.

 Avila: mesto v avtonomni skupnosti Kastilja in Leon je s 1.131 metri nadmorske višine najvišje glavno mesto province v Španiji. Simbol Avile je zid, ki obdaja staro mestno jedro.

Tarraco: to je ime nekdanjega rimskega mesta, enega najpomembnejših v antični Španiji, ki se danes imenuje Tarragona. Njegovi arheološki ostanki so se leta 2000 uvrstili na seznam Unescove svetovne dediščine.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Štirje finalisti za ime novega Seatovega športnega terenca"


Ivan36
6 leta 7 meseci nazaj

TO! Sem pogledal in ja to mesto (Tarragona) sem že mesec nazaj potrdil tudi jaz pa je uspelo mu priti v ožji izbor!
(Tarraco: to je ime nekdanjega rimskega mesta, enega najpomembnejših v antični Španiji, ki se danes imenuje Tarragona. Njegovi arheološki ostanki so se leta 2000 uvrstili na seznam Unescove svetovne dediščine.)

 
Kdo vse parkira na mestih za invalide?
Volkswagen s povsem avtonomno vozečimi vozili na cestah že leta 2021