Novice

Kozmetična prenova Fiatovega enoprostorca

Fiatov kompaktni enoprostorec, ki prihaja iz kragujevških proizvodnih trakov od leta 2012 dalje, je bil deležen prve večje kozmetične osvežitve. Pri Fiatu hkrati pravijo, da je pri revitaliziranem 500L kar 40 odstotkov delov novih.

Pri prenovljenem Fiatu 500L še vedno ponujajo tri različne verzije, ki pa jih po novem imenujejo drugače. Osnovna verzija se tako imenuje »Urban«, podaljšana »Living« se je preimenovala v »Wagon«, športno uporabna »Trekking« pa v »Cross«. Slednja se sicer ponaša s 25 mm višjim podvozjem ter posameznimi estetskimi podrobnostmi (odbijači, stranske obrobe), ki ga jasneje ločijo od ostalih različic.

Sedemsedežni Wagon se ponaša s kar 638-litrskim prtljažnikom (ob postavljenih petih sedežih) oziroma 416-litrskim (ob sedmih sedežih), zaradi česar velja za najprostornejši tovrsten kompakten enoprostorec na trgu. Pri Fiatu hkrati trdijo, da različica Wagon ponuja kar 1.500 različnih konfiguracij v notranjosti.

Prenovljeni 500L, ki je na zunaj zgolj decentno osvežen (nove LED luči, prenovljena maska hladilnika, nove barvne kombinacije), se po novem ponaša tudi z najsodobnejšimi povezljivostnimi funkcijami (Apple CarPlay in Android Auto) ter izboljšanimi materiali v notranjosti. Pod motorni pokrov tokratna prenova ni posegala, kupcem so še vedno na voljo 95- in 120-»konjski« 1,4-litrski bencinski agregat, 0,9-litrski bencinski dvovaljnik (105 KM) ter 95-»konjski« 1,3-litrski turbodizelski in 120-»konjski« 1,6-litrski turbodizel. Še vedno je mogoče izbrati tudi plinsko različico 1,4-litrskega bencinskega motorja (LPG).

Avtomobilizem.com (vir: Autocar, foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Center Jereb iz Izole že devetič s priznanjem Ichiban
Subarujeva strategija elektrifikacije