Novice

Tata Motors pripravlja paleto električnih vozil

Največji indijski proizvajalec vozil Tata Motors namerava proti koncu prihodnjega leta pričeti s prodajo električnih modelov, cenovno dostopnih kupcem v Indiji.

Predstavili so namreč tehnologijo, namenjeno elektrifikaciji avtomobilov, ki naj bi bila plod lastnega razvoja, z njenim trženjem pa naj bi pričeli pod blagovno znamko Ziptron. Predstavniki podjetja Tata Motors zaenkrat niso razkrili več podrobnosti, obljubljajo pa, da bodo novi električni pogonski sklopi ponujali zadostne zmogljivosti, velik doseg in možnost hitrega polnjenja, za baterijski paket pa naj bi ponujali kar 8 let garancije.

Tehnologija Ziptron je bila razvita z namenom kupcem ponuditi zmogljiv in vzdržljiv električni pogonski sklop za sprejemljivo ceno. Sestavni del pogonskega sklopa je AC električni motor s trajnim magnetom, sama zasnova pa omogoča polnjenje baterije tudi z regeneracijo med vožnjo. Za še večjo zanesljivost v vseh pogojih so poskrbeli z dodatno zaščito pred vodo in prahom, ki ustreza normativom IP67.

Ob predstavitvi je Guenter Butschek, izvršni direktor podjetja Tata Motors, poudaril, da je novo razviti pogonski sklop rezultat dela Tatinih strokovnjakov ter naj bi ponujal vznemirljivo vozniško izkušnjo. Po njegovih besedah naj bi se tehnologija izkazala za zelo zanesljivo, saj naj bi ob obširnih preizkusih do sedaj prevozili že preko milijon kilometrov.

S pomočjo razvite tehnologije načrtujejo pri indijskem avtomobilskem proizvajalcu začeti novi val e-mobilnosti na področju Indije ter pospešiti implementacijo električnih vozil v podporo viziji indijske vlade na tem področju. Ob predstavitvi so tudi uradno pričeli s kampanjo Ziptron Freedom 2.0, ki premaguje ovire in predstavlja prihodnost brez onesnaževanja, brez omejitev dosega ter predstavlja zmogljivosti električnega pogona.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Tata Motors. Foto: Tata Motors.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda do 2021 iz evropske ponudbe umika dizle
Canoo razkriva svoj prvi električni avtomobil