Novice

Tata odločno zanika prodajo Jaguar Land Roverja

Indijci se otepajo namigovanj, da so v fazi pogovorov o prodaji trenutno ne najbolj uspešno poslujočega tandema britanskih znamk Jaguar in Land Rover (JLR).

Tata, ki je leta nazaj, po odkupu JLR od Forda ter večletnem intenzivnem vlaganju v njihov razvoj in širitev prodajne palete, poskrbela za očiten preporod obeh znamk, se je znašla v težavnem obdobju. Britanci namreč beležijo boleč upad prodaje, pred nekaj meseci pa so vsled razvoja dogodkov napovedali potrebo po klestenju stroškov, kar bodo počeli deloma tudi z odpuščanjem skupno 4.500 zaposlenih v svojih obratih v domači Angliji. Situacija je delno povezana tudi z vpeljavo raznih uvoznih tarif s strani ZDA in Kitajske, ki z merjenjem moči vplivata praktično na cel preostali svet. Samo na Kitajskem naj bi namreč JLR beležil celo do 40-odstotni upad prodaje, kar se pod črto na globalni ravni odraža sila neugodno. Močno oslabljena prodaja jasno vpliva na rezultate Indijcev, a kot kaže, še ne preveč. Vsaj ne uradno.

Tata namreč še vedno odločno in trdno zavrača namigovanja, da imajo pogovore o prodaji Jaguarja in Land Roverja skupini PSA. Ta je v minulih mesecih sicer že večkrat namignila, da je odprta za kakšne nove nakupe, a je, enako kot Tata, tokratna namigovanja v uradni izjavi ovrgla kot neresnična.

Indijci so pri tem izjavili, da v skladu z njihovo politiko poslovanja ne komentirajo špekulacij medijev. Kljub temu so dodali, da so govorice o prodaji JLR skupini PSA lažne. Podobno je tudi uradno stališče PSA. Sami naj bi bili sicer res še naprej odprti za nove povezave, ki bi prinesle pozitivne učinke na dolgi rok, a so rekli, da se jim nikamor ne mudi z nakupom ali združitvijo s komerkoli.

Naj spomnimo, da so ne tako zelo daleč nazaj vzniknile govorice, da se PSA zanima tudi za združitev z ameriško-italijansko skupino FCA. Govorica, ki je dobila krila zaradi izjave predsednika strateškega komiteja holdinga FFP SA (Societe Fonciere Financiere et de Participations SA), ki ima delno v lasti tudi skupino PSA, da so Francozi odprti za nove združitve, specifično v tistem primeru tudi z FCA.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: proizvajalci.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Uber svoj prvi borzni nastop začel s padcem
Opel Grandland X s 300-“konjskim” priključnim hibridom