Novice

Tehnološko partnerstvo skupine Hyundai s hrvaškim Rimcem

Podjetji Hyundai Motor in Kia Motors sta skupno vložili 80 milijonov evrov v hrvaško podjetje Rimac Automobili, ki je v industiji poznano po razvojnem delu na področju visokozmogljivih električnih pogonskih sklopov in nekaj atraktivnih primerkih superšportnikov.

Iz podjetja Rimac Automobili so sporočili, da vlaganje predstavlja začetek strateškega partnerstva na področju razvoja zmogljivih električnih avtomobilov, s katerimi bi skupina Hyundai pospešila svoj prehod k čistejši mobilnosti (Clean Mobility) in se v vidu tovrstnih sprememb pozicionirala kot vodilni igralec industrije.

Bolj konkretno naj bi se Rimac in Hyundai osredotočila na razvoj električne različice športnega avtomobila s sredinsko nameščenim motorjem podznamke N in visokozmogljivega hibridnega električnega vozila s tehnologijo gorivnih celic. Euisun Chung, izvršni podpredsednik skupine Hyundai Motor, je imel o Rimcu ob podpisu partnerskega dogovora le lepe besede: “Rimac je inovativno podjetje z izjemnimi sposobnostmi na področju visokozmogljivih električnih avtomobilov. Na podlagi njihovih začetkov kot zagonsko podjetje ter izdatnih izkušenj iz sodelovanj z avtomobilskimi proizvajalci je Rimac s svojo tehnološko drznostjo za nas idealen partner. Veselimo se sodelovanja z Rimcem na naši poti k Čisti mobilnosti.”

Izvršni direktor podjetja Rimac Automobili Mate Rimac je dodal: “Navdušeni smo nad vizijo ter hitro in odločno pobudo skupine Hyundai Motor. Verjamemo, da bo to tehnološko partnerstvo prineslo najvišjo možno vrednost, tako obema podjetjema kot tudi kupcem. Rimac je še vedno mlado in majhno, a hitro rastoče podjetje. V skupini Hyundai Motor vidimo močnega vlagatelja in tehnološkega partnerja ter verjamemo, da nas bo to sodelovanje v avtomobilski industriji uvrstilo med prvovrstne dobavitelje komponent za elektrifikacijo.”

Hrvaško podjetje Rimac Automobili z razvojem in izdelavo delov električnih pogonskih sklopov za svoje partnerje, med katerimi je tudi skupina Hyundai, pomaga številnim avtomobilskim proizvajalcem pri pospešenem napredku na področju e-mobilnosti. Kar se tiče tesnejših povezovanj, pa spomnimo, da so pred slabim letom dni s podobnim veseljem sporočili, da  se je med njihove manjšinske delničarje z 10-odstotnim deležem vpisal tudi Porsche.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Rimac Automobili.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Citroënov novi električni koncept 19_19
Najstarejši ohranjeni Porsche gre na dražbo