Novice

Tesla Model 3 prihaja marca

Dejstva, ki jih že poznamo: Model 3 prihaja in bo razkrit v letu 2016. Po navedbah medija Autocar naj bi Elon Musk predstavitev najcenejše električne različice Tesle načrtoval v marcu prihodnje leto.

A uradna predstavitev ne bo potekala na avtomobilskem salonu v Ženevi, ki bo na sporedu od 3. do 13. marca, temveč bo novinec predstavljen na posebnem dogodku nekoliko kasneje.

Nevoščljivci še pred marčevsko predstavitvijo zmajujejo z glavo, saj bo majhno podjetje ob predstavitvi Modela 3  prevzelo nase ogromno pozornosti in bo najverjetneje zopet zasenčilo vse ostale proizvajalce električnih vozil. Zaradi različnih razlogov se kopica ljudi v avtomobilski industriji, ljubitelji tehnologije in električnih vozil navdušeno sprašujejo ali lahko Tesla prenese svojo čarovnijo iz vozila za 90 tisoč dolarjev na (skoraj) povsem običajno vozilo za 35 tisoč dolarjev, ki je edino vozilo in s svojim dosegom ne sme omejevati dnevnih potreb družine.

Po dosedanjih informacijah lahko pričakujemo osnovo na železni arhitekturi, v primerjavi z modelom S bolj drzen zunanji videz  in minimalni domet 320 kilometrov (nekateri si celo drznejo govoriti o 400-kilometrskem dosegu). Autocar še piše o dodatni različici s terensko navdahnjenimi zunanjimi dodatki in pospeševanjem od 0-100 km/h v 4,1 sekunde.

Če Tesla lahko uresniči napovedi in pri tem ostane profitabilen, je zagotovo na pravi poti, da proda ogromno takšnih vozil. Učinek pa ne bi bil pozitiven le za Teslo, temveč bi na izziv morali odgovoriti tudi ostali proizvajalci vozil s še več napori za razvoj cenovno dostopnih električnih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Tesla Model 3 prihaja marca"


Bucko99
8 leta 8 meseci nazaj

Čakamo… 🙂

 
Boj za zabavo na zadnjih sedežih
Daimler pričakuje dovoljenje za testiranje delno avtonomnih tovornjakov v Nemčiji