Novice

Tesla podaljšuje garancijo na osem let

Pri Tesli so pred dnevi uradno objavili, da so podaljšali garancijo za njihov model S kapaciteto baterije 85-kilovatnih ur na osem let, brez omejitve prevoženih kilometrov.

Elon Musk je v kratkem sporočilu v blogu poudaril, da so s tem izenačili trajanje garancije baterije in celotnega pogonskega sklopa ter poskrbeli za brezskrbno vožnjo v vsaj osmih letih uporabe. Garancija je veljavna ne glede na število lastnikov ali količino prevoženih kilometrov in traja osem let od nakupa vozila, tudi retroaktivno za vse obstoječe avtomobile.

Pri Tesli se zavedajo, da bo imelo podaljšanje garancije kratkoročno zmeren negativen vpliv na rezultate poslovanja. Kljub temu njihov zaslužek ne bo bistveno manjši, saj so namignili, da imajo trenutno zanemarljivo malo vozil v garancijskem popravilu. Za ta korak so se odločili verjetno tudi v povezavi z nedavnimi poročili organizacije potrošnikov Consumer Report, Motor Trenda in Edmundsa, da se skozi daljše obdobje uporabe  pri Teslinem modelu S pojavljajo številne napake.

Poročila so se nanašala predvsem na delovanje osrednjega zaslona, zatikajoče kljuke na potniških in prtljažnih vratih ter napake na priključkih za polnjenje. Vse to so manjše napake, ki jih Tesla odpravlja z garancijskimi popravili v sklopu osnovne štiriletne garancije.

Tesla medtem pospešeno razvija Model 3, ki bo predstavljal neposredno konkurenco seriji 3. Po podatkih bo imel okoli 300 km dosega, zanj pa bo čez lužo potrebno odšteti približno 35.000 ameriških dolarjev. Uradno bo predstavljen v začetku leta 2016.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motor Trend, Motor Authority. Foto: Tesla)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Tesla podaljšuje garancijo na osem let"


J.McLane
9 leta 7 meseci nazaj

Napaka, motor ni 85 kW, baterija ima kapaciteto 85 kWh, kar pa nima veze z močjo.

 
Tudi športni Ford Focus ST ni imun na vpoklice
Podoba nove Škode Fabie