Novice

Rolls-Royce po domišljijski meri otrok

Ekipa oblikovalcev znamke Rolls-Royce je na podlagi izbora otroških risb, prejetih na mednarodnem natečaju, pripravila nekaj impresivnih skic.

V letošnjem aprilu je britanski izdelovalec prestižnih vozil objavil razpis za otroke širom sveta, ki so na svoj način prikazali vizijo sanjskega modela Rolls-Royce za prihodnost. Kljub temu, da naj bi po prvotnih načrtih zmagovalce izbrali le med štirim kategorijami (tehnologija, okolje, fantazija in zabava), so se pri znamki odločili, da nagradijo še dodatne tri risbe, ki so jim na podlagi predstavljenih idej dodelili posebne pohvale. Zmagovalci bodo deležni gosposke vožnje v šolo s šoferjem v prestižnem Rolls-Roycu, za spremstvo pa si bodo lahko izbrali poljubnega prijatelja.

V vrsti prejetih risbic so pri znamki Rolls-Royce dobili široko paleto otroških zamisli, med drugim so nekatere ideje slonele celo na domišljijskem svetu enorogov in čmrljev, pa vse do potovanj v vesolje, medtem ko so nekateri izdelki nastali po navdihu Pabla Picassa in egiptovskih piramid.

Na podlagi izbranih zmagovalnih in pohvaljenih izdelkov so njihovi oblikovalci pripravili računalniško generirane ilustracije in pri tem uporabili enako programsko opremo ter metode, kot jih sicer uporabljajo pri snovanju resničnih modelov znamke Rolls-Royce.

Zmagovalne risbe si lahko pogledate v galeriji, ki jo sestavljajo zmagovalci spodnjih kategorij:

  • tehnologija – Bluebird s ciljem postavitve novega svetovnega rekorda:
  • okolje – The Capsule za ljubitelje našega planeta in zdravja;
  • fantazija – Turtle Car po navdihu iz sveta želv poskrbi za transport po kopnem, vodi in celo po zraku;
  • zabava – Glow z mislijo na prihodnost s celotno paleto kreativnosti.

Posebnih pohval so bile deležne še zamisli poimenovane Bolt (za medgalaktična potovanja), Prosperity (za lahkoto potovanj) in House of Esperanto (kot ultimativni leteči stroj, ki združuje udobje doma z mobilnostjo avtomobila). Seveda pa ne smemo pozabiti še izdelka enajstletne Sofie, ki je s svojim čmrljem (Bumblebee 5000) osvojila prvo mesto med britanskimi otroki. Po besedah Gavina Hartleya, vodje oblikovalskega oddelka znamke, je s svojim izdelkom na simpatičen način predstavila vrednote znamke, kot so družabnost, zabava ter uživanje v majhnih življenjskih radostih.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Rolls-Royce. Ilustracije: Rolls-Royce.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
To je novi Rivianov dostavnik za Amazonove pakete
PRIMA se vrača med manjše križance