Novice

Toyota bo delila znanje o posledicah trkov

Pri japonskem avtomobilskem proizvajalcu so se odločili, da bodo brezplačno omogočili uporabo svoje programske opreme za simulacijo in analize poškodb pri prometnih nesrečah.

Podobno kot so ostalim avtomobilskim proizvajalcem pred časom z namenom hitrejšega razvoja hibridnih tehnologij ponudili brezplačno uporabo njihovih patentiranih rešitev tega področja, nameravajo tokrat omogočiti brezplačen dostop do njihove programske opreme THUMS (Toyota Human Model for Safety), ki omogoča virtualno preizkušanje varnostnih rešitev. S pomočjo Toyotine programske opreme, namenjene simulaciji in analizi poškodb pri prometnih nesrečah, bodo lahko tudi ostala podjetja, ki razvijajo povezane rešitve, lažje in učinkoviteje razvijala nove tehnološke rešitve za večjo varnost.

Programsko opremo THUMS so pričeli razvijati leta 1997 v sodelovanju z njihovim oddelkom raziskav in razvoja Toyota Central R&D Labs ter so jo pri Toyoti pričeli uporabljati leta 2000. Od tedaj je doživela že šest obsežnejših nadgradenj, s pomočjo katerih je postalo njeno delovanje še učinkovitejše. Najnovejša različica omogoča izredno sofisticiran vpogled v posledice trka na skeletu, notranjih organih in mišičnem tkivu oseb različnih spolov, starostnih skupin ter telesne zgradbe. V primerjavi z uporabo fizičnih preizkusnih lutk je inženirjem na voljo natančnejši vpogled v posledice trkov, prav tako pa je možno enostavneje in ceneje preizkušati ter analizirati različne scenarije trkov.

Programsko opremo THUMS trenutno uporablja že preko sto podjetij, ki so tako ali drugače povezana s proizvodnjo avtomobilov, z njeno pomočjo pa je potekal razvoj varnostnih pasov, zračnih blazin ter oblikovanja vozil za zmanjšanje poškodb pešcev. Po besedah predstavnikov podjetja se licenčna prodaja programske opreme THUMS preko korporacije JSOL Corporation v Tokiu in skupine ESI v Parizu izteka v letošnjem letu, tako da bo brezplačna uporaba mogoča od januarja 2021.

Avtomobilizem.com (Vir in grafika: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Športno uporabni DS 7 Crossback kot priključni hibrid s sprednjim pogonom
Seat Mó je znamka urbane mobilnosti