Novice

Toyota C-HR Prologue napoveduje novo generacijo drznega križanca

Pri Toyoti naj bi se med razvojem naslednje generacije kompaktnega križanca C-HR vprašali tudi, kako ljudem, ki C-HR-a že poznajo in so že navdušeni nad njegovo drznostjo, provokativnostjo in zabavnostjo, zagotoviti še več vznemirjenja in užitka.

Nastal je novi koncept C-HR Prologue, ki je na videz še bolj drzen. S tem nadaljuje zgodbo prvega koncepta C-HR iz 2014, ki je v letu 2016 prišel na trg kot prva generacija uspešnega in provokativneg križanca.

Oblikovanje so pri znamki zaupali Toyotinemu evropskemu oblikovalsko-razvojnemu studiu ED² iz Francije, ki je poskrbelo že za podobo aktualne različice. Lance Scott, direktor ED², je povedal: “Pri svojem delu vedno kopljemo zelo globoko. In tokrat smo šli dlje kot kadarkoli do zdaj. Res se veselimo, da bo novi C-HR nosil naš podpis.«

Ker je C-HR eden velikoserijskih modelov, ki je na cesti v preteklosti pritegnil veliko pogledov, tudi koncept C-HR Prologue jasno ostaja zvest zasnovi. A so se oblikovalci pri delu nekoliko bolj posvetili prefinjenosti njegovega nastopa, ki so ga označili kot mešanico provokativnosti in zabavnosti, polno nasprotij. Zaznamujejo jo večja kolesa in krajši previsi, hkrati pa naj bi Toyota C-HR Prologue izžareval še več športnosti in praktične prostornosti v notranjosti.

Za koncept naj bi bile značile površine, ki odražajo dinamiko gibanja, ter kladivasta  zasnova sprednjega dela kot del 3D arhitekture, dosežene s prepletom oblik in prepoznavnega svetlobnega podpisa. Odprtine na zračniku motorja in luči naj bi poudarjale visokotehnološko identiteto, koncept pa naj bi z ostrino in prodornostjo spominjal na morskega psa, v vsakem trenutku pripravljenega na napad. V barvo zunanjosti so vključili tretji barvni odtenek, v katerem naj bi avtomobil še posebej izstopal.

Paleta pogonskih sklopov naj bi odražala Toyotino zavezanost ogljični nevtralnosti, t.i. samopolnilnemu hibridu naj bi se tako pridružila nova priključno-hibridna izvedenka z vgrajenimi baterijami evropske proizvodnje.

Koncept C-HR Prologue je Toyota Motor Europe (TME) javnosti predstavila v okviru vsakoletnega foruma Kenshiki.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Toyota C-HR Prologue napoveduje novo generacijo drznega križanca"


cashy
1 mesec 24 dni nazaj

sicer izgleda res futuristično in avantgardno, me pa zanima, v kolikšni meri bi trpela praktičnost in notranja prostornost.

xxl
1 mesec 23 dni nazaj

Ta že sedaj nekoliko trpi (visok sem 192 in ni hudo, ni niti za pohvalit). Za tega pravijo, da bo (še) bolje. Vsekakor to ni avto za 4 člansko družino.

xxl
1 mesec 24 dni nazaj

Obetavno. 3. barvni odtenek bi jaz izpustil.

 
Borgward ponovno v stečajnem postopku
Mercedes-AMG S 63 E združuje zmogljivost in prestiž