Novice

Toyota Corolla Cross svojo pot začenja na Tajskem

Zaenkrat so pri japonskem proizvajalcu še skopi s podatki, a veliko povejo prve fotografije.

Po Yarisu Cross bo Toyota svojo globalno prodajno paleto razširila še z enim križancem, tokrat nekoliko večjim. Nova Corolla Cross, ki enako kot Corolla in C-HR sloni na znamkini platformi TGNA-C, prodajno pot začenja v bencinski in hibridni različici na Tajskem. Dimenzijsko so jo uvrstili pod aktualno generacijo RAV4, saj meri v dolžino 4.460 mm, je 1.825 mm široka in 1.620 mm visoka, medosna razdalja pa znaša 2.640 mm. Osnovna prostornina prtljažnika z rezervnim kolesom znaša 440 litrov (brez pa 487 litrov).

Na Tajskem bo Corolla Cross za začetek na voljo z dvema pogonskima sklopoma, 1,8-litrskim bencinskim (104 kW/140 KM v kombinaciji z menjalnikom CVT) in hibridnim, ki 1,8-litrski bencinski agregat (73 kW/98 KM) dopolnjuje z elektromotorjem (54 kW/72 KM) za sistemsko moč 90 kW/122 KM ter je opremljena z menjalnikom e-CVT. Na ostalih trgih bo najverjetneje prevzela enake pogonske sklope, kot jih imajo tam ostali člani družine Corolla.

Oblikovno Toyota Cross prevzema značilne poteze aktualnih modelov Toyote, a je v primerjavi z modelom C-HR precej bolj umirjena in praktična.

Zaenkrat še ni znano, kdaj naj bi novinko predstavili še drugje, a predvidevamo, da ob popularnosti segmenta ne bodo pretirano dolgo čakali s to potezo. Prav tako je nejasno, na katerih trgih naj bi jo sploh uvedli, saj uradno sporočilo za javnost le najavlja, da bo Corolla Cross v prihodnosti predstavljena naraščajočemu številu ostalih trgov.

Opomba uredništva: Od slovenskega zastopnika znamke smo dobili informacijo, da naj bi se Corolla Cross na evropskem trgu pričela prodajati v roku dveh let.

Avtomobilizem.com (Vir: Toyota, Motor1. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi razkriva koncept novega kupejevskega križanca Q4 Sportback e-tron
Lamborghinijev Sián je dobil še različico Roadster