Novice

Audi razkriva koncept novega kupejevskega križanca Q4 Sportback e-tron

Predstavljeni koncept napoveduje prihod produkcijskega električnega modela, ki naj bi zapeljal na ceste v prihodnjem letu.

Podobno kot Audi Q4 e-tron tudi kupejevska različica Sportback izžareva športnost in dinamiko, ki jo spredaj izraža velika maska z zaprtimi režami hladilnika, iztekajoča v vitke LED žaromete, medtem ko na spodnjem delu za kanček agresivnosti poskrbijo velike odprtine za zajem zraka. Od svojega brata dvojčka se predstavljeni koncept razlikuje predvsem v zadnjem delu, ki je tu zasnovan v kupejevskem slogu. Streha se v blagem naklonu izteka v poševnino zadnjega stekla, zaključenega z opaznim zadnjim spojlerjem nad LED zadnjimi lučmi preko celotne širine. Športnost poleg zadnjega difuzorja poudarjajo še mišičasti odbijači, izraziti loki kolesnih odprtin ter 22-palčna platišča, obarvana v dveh barvnih odtenkih.

V notranjosti prevladujejo prečiščene linije in izbrani materiali, nad sredinsko konzolo pa za podajanje informacij multimedjskega sistema skrbi 12,3-palčni zaslon. Pred voznikom se nahajata spodaj prirezani volan ter digitalna instrumentna plošča, potnikom v zadnji vrsti pa bosta na voljo dva ločena sedeža.

Na osnovi koncernske platforme MEB tudi v tem modelu pogonski sklop sestavljata dva električna motorja, v osnovi avtomobil poganja zadnji motor s 150 kW (204 KM) in 310 Nm navora, v primeru potrebe po dodatni moči pa svoje doda še spredaj nameščeni motor s 75 kW (102 KM) in 150 Nm navora. Deklarirana kombinirana moč električnega pogonskega sklopa znaša 225 kW (306 KM) in zadostuje za pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 6,3 s ter najvišjo doseženo hitrost 180 km/h. Litij-ionski baterijski paket s kapaciteto 82 kWh naj bi zadostoval za 450 km dosega z enim polnjenjem (WLTP), pri Audiju pa še dodajajo, da naj bi različica s pogonom na zadnji kolesni par ob enakih pogojih dosegala do 500 km z enim polnjenjem. Polnjenje baterij naj bi potekalo z močjo do 125 kW, kar naj bi poskrbelo za 80-odstotno napolnjenost v dobre pol ure.

S premierno predstavitvijo koncepta Audi Q4 Sportback e-tron nemški avtomobilski proizvajalec najavlja prihod produkcijske različice, ki naj bi jo predstavili v prihodnjem letu in bo postala sedmi električni model znamke.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenovljeni Lexus LS nadaljuje evolucijo prestiža in sodobnih tehnologij
Toyota Corolla Cross svojo pot začenja na Tajskem