Novice

Toyota in Honda za večjo učinkovitost tudi z razvojem programske opreme

Da bi ohranili konkurenčnost v primerjavi z ameriško Teslo, pri obeh znamkah pospešeno zaposlujejo nove strokovnjake za razvoj programske opreme.

Največja japonska avtomobilska proizvajalca, Honda in Toyota, sta se pričela spogledovati s poslovnim modelom ameriškega proizvajalca električnih vozil Tesla. Z namenom povečanja učinkovitosti in dobička ob ohranitvi konkurenčnosti naj bi dodatne moči vložili v razvoj programske opreme, ki postaja vedno pomembnejši dejavnik v poslovanju avtomobilske industrije.

Na ta način naj bi poskušali ohraniti korak s Teslo, ki model programsko definiranih vozil uporablja že dalj časa, kupcem vozil pa s pomočjo brezžičnih posodobitev neprestano ponuja nove funkcionalnosti brez potrebe po nadgradnji strojne opreme oziroma komponent vozila.

Toyota pričenja z novim programom usposabljanja, do leta 2025 pa naj bi za razvoj programske opreme pri tej japonski znamki skrbelo približno 18.000 programskih inženirjev. Pri Hondi v prihodnjih sedmih letih načrtujejo podvojitev števila zaposlenih strokovnjakov za razvoj programske opreme – skupno naj bi do leta 2030 zaposlovali približno 10.000 strokovnjakov s tega področja. Poleg tega naj bi z ustanovitvijo nove ekipe programerjev dodatno okrepili partnerstvo z indijskim podjetjem KPIT Technologies, nadaljevati pa nameravajo tudi sodelovanje s tehnološkim velikanom Sony pri razvoju programsko definiranih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda, Toyota, Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Po šestih letih spet avtosalon, a tokrat v domeni le enega uvoznika
Avtonomni pristop k terenski vožnji