Novice

Bo Zeekr novi Teslin rival?

Kitajski avtomobilski proizvajalec Geely razkriva novo znamko električnih avtomobilov Zeekr, ki naj bi svoje modele ponujala tudi na globalnih trgih.

Kitajski Geely Auto, starševsko podjetje švedskega Volva, je lansiralo novo znamko Zeekr, ki naj bi na trgu kmalu nastopila z električnimi modeli premijskega razreda. S svojo ponudbo bi lahko predstavljali neposredno konkurenco Tesli, saj je med njihovim načrti za prihodnost tudi širitev na globalne trge. 

V okviru nove znamke nameravajo predstaviti paleto električnih modelov, zasnovanih na osnovi električne platforme SEA, na kateri naj bi, poleg novega modela znamke Smart, nastajali tudi bodoči električni modeli sestrskih podjetij Volvo, Polestar in Lynk&Co. Platforma SEA (Sustainable Experience Architecture) bo omogočala brezžično posodabljanje programske opreme (OTA) ter brezkompromisno izkušnjo prestiža ob izjemnih zmogljivostih in udobju. 

Novoustanovljeno podjetje Zeekr Company Limited naj bi imelo svoj sedež na Kitajskem, kjer bo znano pod imenom Ji Ke. Čeprav naj bi se najprej orientirali predvsem na kitajski trg, nameravajo hkrati izkoristiti vse možnosti za širitev svoje ponudbe premijskih električnih vozil na globalne trge. Njihova ponudba naj bi temeljila na inovativnosti, s pomočjo katere nameravajo razviti ekosistem električnih vozil ter kupcem ponuditi nov pristop pri prodaji in vzdrževanju.

Za proizvodnjo naj bi v smislu optimalne izrabe virov poskrbeli pri starševskem podjetju Geely Holding. Prvi model znamke Zeekr, ki naj bi bil po nekaterih informacijah zasnovan na osnovi koncepta Zero znamke Lynk&Co, naj bi bili kupcem na voljo proti koncu letošnjega leta, po trenutnih načrtih pa nameravajo vsako leto predstaviti vsaj en nov električni avtomobil.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Geely. Foto: Geely.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota in Isuzu oživljata sodelovanje
Škoda tudi v prihodnosti s ponudbo cenovno dostopnih vozil