Novice

Toyota proti novim višavam z Joby Aviation

Toyota je v zadnjem krogu financiranja kalifornijskega podjetja Joby Aviation vložila 353 milijona evrov ter s tem postala vodilni investitor podjetja, ki se ukvarja z razvojem letečega taksija.

Joby Aviation je podjetje, ki se ukvarja z razvojem in komercializacijo električnih zračnih plovil z možnostjo vertikalnega vzleta in pristanka. Namen njihovega delovanja je implementacija hitrega, tihega ter cenovno dostopnega zračnega prevoza. Toyota naj bi poleg finančnega vložka v višini 353 milijonov evrov, na podlagi njihovih izkušenj na avtomobilskem področju, podjetju Joby nudila še znanje s področja vzpostavitve proizvodnje ter nadzora stroškov in kvalitete.

Zračni taksi, ki ga razvijajo pri Joby Aviation, naj bi bil štirisedežna kombinacija letala in helikopterja, dosegal naj bi potovalne hitrosti do 322 km/h ter imel več kot 240 km dosega z enim polnjenjem, ob tem pa naj bi bili stroški potovanja podobni tistim pri avtomobilu. Po besedah predstavnikov Toyote naj bi bilo letalo ustrezne zasnove za prihajajoče potrebe razvijajočega področja zračnega transporta, namenjenega prevozu na področjih večjih mest ali med njimi.

Toyotina vlaganja v področje letečih avtomobilov naj bi bila v skladu s prizadevanji japonskega avtomobilskega proizvajalca pri transformaciji iz avtomobilskega proizvajalca v celovitega ponudnika storitev mobilnosti. Akio Toyoda, predsednik in izvršni direktor Toyote, naj bi ob tem poudaril, da je zračni transport eden od dolgoročnih ciljev podjetja, dogovor pa naj bi omogočal njihovo uresničevanje. Po njegovem mnenju naj bi sodelovanje s podjetjem Joby Aviation predstavljalo nov in razburljiv podvig, ki naj bi imel potencial za uvajanje revolucionarnih sprememb na področju transporta ter načina življenja v prihodnosti na splošno.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fiat Chrysler Automobiles in tajvanski Hon Hai v skupno proizvodnjo električnih avtomobilov
Jaguar Land Rover razvija sedež, ki naj bi simuliral hojo