Novice

Fiat Chrysler Automobiles in tajvanski Hon Hai v skupno proizvodnjo električnih avtomobilov

Proizvajalca ustanavljata skupno podjetje, ki naj bi se, poleg proizvodnje električnih avtomobilov za kitajski trg, ukvarjalo še s sistemi brezžične povezljivosti vozil.

Pogovori naj bi tekli v smeri ustanovitve novega podjetja na osnovi enakovrednih deležev kot ponudnika električnih avtomobilov za kitajski trg. Tajvansko podjetje Hon Hai je sicer krovno podjetje Foxconna, kitajskega podjetja, v katerem poteka proizvodnja mobilnih telefonov iPhone ameriškega podjetja Apple.

Trenutno še niso znane podrobnosti samega dogovora, saj naj bi se obe strani o določenih področjih še usklajevali, po nekaterih informacijah pa naj bi bil končni dogovor sklenjen in podpisan v prihodnjih mesecih.

Kot je znano, je skupina FCA pretekli mesec uspešno sklenila dogovor o združitvi s francosko skupino PSA, ki je omogočil nastanek četrtega največjega avtomobilskega proizvajalca v svetovnem merilu. Za letošnje leto pa med drugim načrtujejo prihod njihovega prvega električnega avtomobila, električne različice Fiata 500.

Foxconn sicer v obdobju zadnjih nekaj let obsežno vlaga v različna podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem oziroma ponudbo transportnih rešitev za prihodnost, med drugim tudi v enega od kitajskih ponudnikov prevoznih storitev, podjetje Didi Chuxing, ter v zagonski podjetji Byton in Xpeng, ki se ukvarjata z razvojem električnih vozil. Svoj delež naj bi imeli še v podjetju za proizvodnjo baterij CATL ter vrsti ostalih tehnoloških podjetij s področja transportnih storitev.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: FCA. )

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ionity spreminja model zaračunavanja polnjenja
Toyota proti novim višavam z Joby Aviation