Predstavitve

Yaris, kot ga še nismo vozili

Yaris GRMN: mednarodna predstavitev

Za vas imam dobro in slabo novico. Dobra je, da je Toyotin športni oddelek Gazoo Racing iz malega Yarisa iztisnil največ, kar se je dalo brez poseganja v zasnovo avtomobila in naredil iskrivo igračo za vznemirjenja željne voznike. Slaba pa, da zaradi omejene proizvodnje praktično nimate več nobene možnosti, da bi si kupili nov primerek.

Ljubezen do hitre vožnje

V primeru ekstremnih predelav civilnih modelov v športne različice imam pogosto občutek, da so proizvajalci med drugim želeli tudi malo razveseliti in nagraditi svoje inženirje s posebnim izzivom, ki gre v opisu nekako takole … Za osnovo vzemite serijski model, potem pa so vam na voljo vse razpoložljive hišne tehnične rešitve, ki jih lahko nadgradite z izdelki zunanjih specializiranih partnerjev za  športne dodatke. Dovoljeno vam je praktično vse, le da ostanete znotraj danih gabaritov. Vrnite se s čim bolj navdušujočim avtomobilom!

Toyota Yaris GRMN (10)Takšni projekti seveda niso poceni in zanje nimajo povsod enako mero posluha. Po drugi strani krepijo prepoznavnost in podobo znamke ter ustvarjajo lojalne privržence. Zato najbolj pomaga, če imajo podporo z vrha. V primeru Toyote je to kar sam predsednik Akio Toyoda, ki nam je že pred časom obljubil, da njihovi avtomobili ne bodo nikoli več dolgočasni.

Toyoda je v svojem govoru na letošnjem sejmu CES v Las Vegasu med drugim povedal, da so pri znamki zavezani globalni iniciativi “Start Your Impossible” v povezavi s podporo tekmovalcem na Olimpijskih in Paraolimpijskih igrah, ter nadaljeval: “Filozofija ‘Start Your Impossible’ je na nek način postalo tudi moje osebno poslanstvo, saj ne maram, kadar mi rečejo, da se česa ne da narediti. Prav zato sem se odločil, da začnem z naprednimi treningi za testnega voznika na Nürburgringu pri zreli starosti 51 let, saj sem vedel, da mi bo to v pomoč pri izdelovanju boljših avtomobilov in kljub temu, da me je veliko ljudi, vključno z mojim očetom, označilo za norega.”

Na robu zmogljivosti

Vožnje s Toyotino žepno raketo na španskem dirkališču so se izkazale kot posebno doživetje, saj bi pred preizkusom težko verjela, da se mali “nenevarni” Yaris lahko spremeni v tako nadarjenega športnika. Zaradi same zasnove avtomobila sicer ostajajo drobne zamere, kot je relativno visok položaj sedenja, pa kljub temu – Yaris GRMN je prava poslastica za ljubitelje hitre vožnje.

Ne glede na to, da smo imeli med preganjanjem čez ovinke nameščeno kamero, vam iskreno povem, da nobeden od posnetkov, ki sem jih pogledala, ni niti približno tako atraktiven kot spodnji, kjer za volanom sedi poklicni dirkač Vic Hermann. Hermann je eden Toyotinih izbranih testnih voznikov, ki so pomagali Yaris GRMN uglasiti na najvišji dosegljiv nivo.

Za Yaris GRMN se lahko zahvalimo Toyotini športni roki Gazoo Racing, ki je sicer krovna enota za vse znamkine aktivnosti na področju motošporta. Neposredni navdih zanj so dobili v dirkalniku Yaris WRC, s katerim se je Toyota v lanskem letu vrnila v svetovno prvenstvo v reliju. Samo ime zveni nekoliko nenavadno, po eni od interpretacij pa naj bi kratica GRMN pomenila Gazoo Racing tuned by the Meister of Nürburgring.

Toyota Yaris GRMN (5)Yaris GRMN je prvi izdelek Gazoo Racing, ki prihaja na evropski trg in ga poleg tega izdelujejo v Toyotinem proizvodnem obratu v francoskem mestu Valenciennes, kjer se sicer proizvajajo tudi “običajni” Yarisi. Njegovo število za evropski trg so omejili na zgolj 400 primerkov, ki so bili praktično razprodani še preden se jih je dalo sploh videti. Obsežne tehnične specifikacije modela z vgrajenim 1,8-litrskim štirivaljnim bencinskim agregatom, ki premore 156 kW moči in 250 Nm navora, so vam na voljo na tej povezavi, njihovo pregledovanje pa vam bo dalo vedeti, da je od osnov ostalo bolj malo.

Stijn Peters, evropski tehnični vodja projekta, je razvoj modela Yaris GRMN opisal kot izjemno izkušnjo, ob kateri so med drugim potrdili svojo napoved, da je Toyota sposobna izdelovati tovrstne avtomobile, če za projektom stoji celotna organizacija. Gre za izdelek, ki ni samo v navdih bodočim kupcem in ljubiteljem znamke, temveč tudi zaposlenim v podjetju. Z vidika izdelave Yarisa GRMN znotraj obstoječe proizvodnje velikoserijske različice pa so se odločili za oblikovanje manjše visoko izurjene ekipe, ki je praktično lastnoročno poskrbela za sestavljanje tega zmogljivega butičnega izdelka.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Yaris, kot ga še nismo vozili"


Bucko99
2 leta 1 mesec nazaj

Na mobile de jih je 8 komadov, cene 30k € + 😮

pskoda
2 leta 1 mesec nazaj

Ne premore 212kw, ampak konjskih moči.

ps.: ima pa prave gume za to petardo

 
Spoj čustev in tehnike
Dvakrat skrižan