Novice

Tudi Bentley napoveduje za Ženevo poseben model

Britanci so objavili video posnetek s katerim so nas spomnili, da v letu 2019 praznujejo sto let obstoja znamke Bentley. V počastitev stoletnice so pripravili tudi poseben model, ki nam ga bodo pokazali v vsem sijaju marca letos v Ženevi.

Bentley se že več mesecev pripravlja na počastitev stoletnice svojega obstoja. Lansko leto so tako recimo predstavili posebno omejeno serijo Mulsanne W.O. Edition, katere posebnost je, da bo v vsakem od skupno izdelanih sto primerkih vgrajen delček osemvaljnika ustanovitelja Bentleya Walterja Owena. Poleg tega ponuja Bentley za vse modele, izdelane med januarjem in decembrom 2019, dodatke, združene v tako imenovano ponudbo Centenary Specification. Med njmi najdemo pozlačene značke in napise, na oblogi praga vtisnjen napis 1919 – 2019, kontrastne šive v zlati barvi na prevlekah v kabini  in celo opcijo posebne barve z zlatim leskom, za katerega pravijo pri Bentleyu, da je bil pripravljen tako, da daje vtis lesketajočega nakita.

Pri ustvarjanju tokratnega posebnega modela so se ozrli v preteklost, natančneje v dirkaško zgodovino Bentleya. V tem trenutku so nam v  spodaj priloženem videu zaupali samo detajl motorne maske z značko Bentley vrh nje in številko 9 izpisano na mreži maske. Ker vse ostalo v tem trenutku Britanci držijo še zase, nam ne preostane drugega, kot da poskusimo uganiti, kaj bi ta poseben model lahko bil. Glede na podatek, da so navdih zanj črpali iz dirkaške preteklosti, je zelo verjetno, da bo osnovan na njihovem trenutno najbolj agilnem modelu, aktualnem Continentalu GT. Morda v imenu dirkaškega pedigreja olajšan vsega udobju namenjenega balasta? Recimo Continental GT GT3?

Karkoli že bo poseben model, bomo morali nanj počakati vsaj do 5. marca, ko odpre svoja vrata prvi letošnji veliki mednarodni avtomobilski salon v Evropi v švicarski Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Posebna serija Toyotinega legendarnega terenca
Carlos Ghosn z vrha do dna v dobrih dveh mesecih