Novice

Več udobja za enoprostorski Mercedes-Benzov razred B

V Parizu je Mercedes-Benz predstavil novo podobo uspešnega razreda B, ki ohranja prostorsko zasnovo enoprostorca.

Novi model razreda B je v primerjavi s predhodnikom prostornejši  in bo ob nekaj večjih zunanjih merah (dolžina 4.359 mm, širina 1.786 mm, višina 1.557 mm) ter medosni razdalji 2.729 mm, ponujal več udobja. V osnovi bo prtljažnik ponujal 455 l prostora, z vzdolžnim pomikom zadnjih sedežev za 14 cm ga bo moč povečati na 705 l, ob podrti zadnji klopi pa nam bo na voljo kar 1.540 l prostora.

Pri oblikovanju zunanjosti so se pri Mercedesu odločili da ohranijo videz enoprostorskega vozila, ki izhaja iz predhodnika, vendar so linije uskladili s trenutnimi smernicami oblikovanja znamke. Rezultat tega je boljša aerodinamika in bolj dinamičen videz, ki ga bomo lahko poudarili z izborom platišč v velikostih med 16 in 19 palci. Notranjost je zasnovana podobno kot pri novih modelih razreda A, voznikovo delovno okolje je razdeljeno na dva dela, na katerih za prikaz informacij skrbita digitalna zaslona velikosti 7 oziroma 10,25 palcev, odvisno od paketa opreme. Kot smo že pisali, bo imel novi model razreda B vgrajeno najnovejšo različico Mercedesovega multimedijskega sistema MBUX, kot dodatna oprema pa bodo na voljo tudi prikazovalnik na vetrobranskem steklu ter obilica varnostnih in asistenčnih sistemov, ki so sicer na voljo v avtomobilih višjega razreda.

Na motornem področju je kar nekaj novosti, saj bo v tem modelu prvič na voljo novo razvit 2,0-litrski dizelski motor (B 200d in B 220d), ki bo ponujal 110 oz. 140 kW moči in 320 oz. 400 Nm navora. V kombinaciji z močnejšima dizloma bo novi 8-stopenjski dvosklopčni avtomatski menjalnik 8G-DCT, medtem ko bodo vsi ostali motorji kombinirani z dvosklopkovnim samodejnim menjalnikom 7G-DCT . Dizelske barve bo zastopal še 1,5-litrski štirivaljnik (B 180d) z 85 kW moči in 260 Nm navora, poznan iz razreda A. Bencinsko ponudbo bosta predstavljala štirivaljnika (B 180 in B 200) z 1,33 litra prostornine in 100 oz. 120 kW moči. Vsi motorji naj bi ustrezali okoljskemu standardu  Euro 6d, ki bo obvezen v letu 2020.

S prodajo pričnejo v začetku letošnjega decembra, prvi primerki pa naj bi zapeljali na ceste v začetku februarja 2019.

Avtomobilizem.com  (Vir: Autocar, Mercedes-Benz. Foto: Avtomobilizem.com, Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Več udobja za enoprostorski Mercedes-Benzov razred B"


xxl
5 leta 6 meseci nazaj

Ni slabo za enoprostorca. Mogoče pridobi kakšnega SUV kupca nazaj.

 
Tu je popolnoma novi BMW serije 3
Omejena prva serija karavanskega Peugeota 508