Novice

Omejena prva serija karavanskega Peugeota 508

Potem, ko smo si dodobra napasli oči na atraktivni limuzini, smo že komaj pričakovali prihod karavanske različice Peugeota 508.

Peugeot 508 SW privlači poglede v omejeni različici First Edition, ki se od osnovnega modela razlikuje v izbranem videzu zunanjosti in prestižnejši notranjosti. Videz zunanjosti poudarijo posebna izbira laka GT line in stilski dodatki. Na voljo bo v treh barvnih niansah, modri Dark, perla beli in sivi Amazonite, ki jih bo dopolnjeval videz 19-palčnih  platišč z dvobarvnim premazom. V dolžino meri 4,78 m, kar je malenkost manj od predhodnika, kljub temu pa v notranjosti ponuja dovolj prostora za potnike in 530 l prtljažnega prostora, ki ga je moč ob zloženi zadnji klopi povečati do 1.780 l.

Videz notranjosti sestavlja kombinacija lesenih dodatkov in usnja v črnih in rdečih odtenkih, ki poudarijo prestižni značaj avtomobila. Središče voznikovega okolja predstavlja najnovejša različica i-Cockpita, ki ga sestavljajo v usnje oblečen volan, nastavljiv prikazovalnik in 10-palčni zaslon, občutljiv na dotik. Na voljo bo tudi brezžični polnilnik mobilnih telefonov, za kvalitetno poslušanje glasbe iz digitalnega radijskega sprejemnika pa bo skrbel sistem zvočnikov, ki so ga razvili v sodelovanju s podjetjem Focal. Dinamični značaj različice First Edition zaokrožijo še ambientalna LED osvetlitev, pedala iz aluminija in vratne police, ki so na voljo le v tej verziji. Vozniku bo v pomoč kar nekaj asistenčnih sistemov, med drugimi tudi funkcija Night Vision.

Predstavljeno serijo bosta poganjala bencinski 1,6-litrski Puretech 225 S&S in 2,0-litrski dizelski BlueHDi 180 S&S, oba v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT 8.

Spletna naročila sprejemajo od 2. oktobra, prve dobave evropskim kupcem pa načrtujejo v začetku prihodnjega leta, ko naj bi stekla tudi prodaja ostalih različic.

Avtomobilizem.com  (Vir: Autocar, Peugeot. Foto: Avtomobilizem.com, Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Več udobja za enoprostorski Mercedes-Benzov razred B
Hyundai nadgrajuje i30 N s paketom dodatkov N Option