Novice

Veter prenove za Hyundai i10

Hyundai je rahlo osvežil svoj najmanjši model i10, ki bo na ceste v prenovljeni obliki zapeljal na začetku prihodnjega leta.

Hyundai je eden prvih proizvajalcev, ki je brez skrivalnic in posebnega pompa pokazal, kaj bo razkril na prihajajočem avtomobilskem salonu v Parizu. Leta 2013 je i10 vstopil v svojo drugo generacijo, po treh letih pa je korejski proizvajalec poskrbel za prvo prenovo. Osvežitev je minimalne narave, a podjetje še vedno upa, da bo prenovljeni i10 prepričal več kupcev kot Kia Picanto, Volkswagen Up, Seat Mii, Škoda Citigo in Toyota Aygo.

Še kratka obnova sprememb: na nosu lahko vidimo malenkost drugačno masko hladilnika in nove dnevne luči LED, drugačen je tudi videz sprednjega odbijača, ki se mu pridružujejo nova 14-palčna platišča. Oblikovalci so se dotaknili še zadnjega odbijača, pri zadnjih lučeh, meglenki in črnem polnilu pa naj bi uporabili boljše materiale.

Največje spremembe so vidne v potniški kabini. Izstopa 7-palčna večopravilna enota z navigacijskim sistemom ter podporo sistemoma Apple CarPlay in Android Auto. Ob nakupu kupcu pripada sedemletna brezplačna naročnina na sistem za nadzor prometa. Zahvaljujoč sprednji kameri sta v sklopu dodatne opreme na voljo še sistem za samodejno zaviranje in sistem za nenamerno menjavo voznega pasu.

Motorna paleta ostaja nespremenjena – na voljo sta dva bencinska agregata, litrski in 1,25-litrski.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Veter prenove za Hyundai i10"


RedBaron
7 leta 7 meseci nazaj

V avtih ranga i10, se mi zdi nek manjši atmosferski motor čisto OK izbira, večinoma jih kupujejo za mestne in primestne “drkarije”, kjer zmogljivosti niso na prvem mestu, oz. so takšne kot so čisto dovolj, pa še nabavna cena je manjša. Seveda pa ne bi škodilo, če bi hyundai ponudil nek 1.0T, za tiste ki bi radi nekoliko več živahnosti (in so za to pripravljeni odšteti kakšen € več)…

mrtwelvetrees
7 leta 7 meseci nazaj

Vse lepo in prav, vendar žalost da ni novih motorjev, recimo kakšen 0,8 turbo

nejc1
7 leta 7 meseci nazaj

Pa saj ta 1.25 je čisto super motorček za tak avto, jaz imam raje tak motor kot pa neke mini turbote, če ne drugega je bolj zanesljiv na dolgi rok in tole bo ob rednem vzdrževanju delalo še pa še, prej bo pleh pregnil kot pa da bo motor zanič…

xxl
7 leta 7 meseci nazaj

saj imajo 1,0 turbo,žal zaenkrat ga ni v i10

mrtwelvetrees
7 leta 7 meseci nazaj

1.0 turbo bi bilo preveč za i10. Pa sej ne gre zato, bisto je da ni novih motorjev, zadnjih letih ni Hyundai in Kia nič posebnega naredila na motorni paleti.

 
Škodin Kodiaq je v ciljni ravnini, tukaj so prve fotografije notranjosti
Audi je prižgal zeleno luč za prihod prestižne električne limuzine A9 e-tron