Novice

Video napovednik nove Octavie

Pri Škodi so le nekaj dni pred predstavitvijo nove generacije njihovega najpomembnejšega modela v ponudbi pokazali krajši video posnetek, ki razkriva nekatere oblikovne detajle. Četrto generacijo Octavie bodo svetovni javnosti sicer dokončno pokazali 11. novembra.

Pri češkem proizvajalcu sedaj že kar nekaj časa razkrivajo podrobnosti prihajajoče Octavie, pri čemer so znani tudi že njeni osnovni tehnični podatki. V zadnjem videu napovedniku, ki so ga objavili Čehi, je moč uzreti obliko njenih žarometov, ki v dobršni meri spominjajo na Audijeve, povsem pa so se odrekli kontroverznim dvojnim žarometom. Nova Octavia se bo sicer ponašala s serijsko tehniko LED (sprednje in zadnje luči), ob doplačilu pa bo na voljo tudi njena matrična izvedba.

Vsekakor pa pri prihajajoči Octaviji – enako kot pri najnovejšem Golfu – ne smemo pričakovati pretirano revolucionarno spremenjene podobe, kar niti ne bi sovpadalo z znamkino filozofijo. Vsekakor se bo še naprej ponašala z izjemno dobrodušno odmerjeno notranjo prostornostjo, kjer naj bi karavanska verzija ponujala celo 640 litrov uporabne praznine.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Video napovednik nove Octavie"


4 leta 4 meseci nazaj

Mislim da bo to veliko lepše izpadlo kot novi Golf… Še naprej bo Octavia odžirala tržni delež, tokrat verjetno še bolj kot bilokdaj prej.

4 leta 4 meseci nazaj

Za primerjavo še Superb:

 
FCA bo morda povsem opustil razred mini mestnih avtomobilov
Jaguar Land Rover z novim pristopom k zasnovi armaturne plošče