Novice

Volkswagen Amarok v novi generaciji že konec letošnjega leta

Nemški avtomobilski proizvajalec ob zamaskiranih fotografijah razkriva dodatne podrobnosti prihajajočega poltovornjaka Amarok.

Nova generacija modela Amarok, ki je nastala v sodelovanju s Fordom, je zasnovana na enaki osnovi kot novi Ford Ranger in naj bi bila v primerjavi s predhodnikom deležna številnih izboljšav. Novi Amarok z nadgrajenimi voznimi lastnostmi na urejenih cestah in izven njih, je od predhodnika daljši za 10 centimetrov in z dolžino 5,350 m ob medosni razdalji 3,270 m ponuja še več prostora v dvojni kabini.

Njegova zunanjost je kljub daljši medosni razdalji skladnejša in z manjšimi previsi, kljub temu, da so nam pri Volkswagnu zaenkrat pripravljeni pokazati le zakamuflirano podobo novega Amaroka, pa lahko iz predstavljenega že zaznamo njegovo mišičasto in karizmatično zasnovo. Mogočnost nakazuje pokončna sprednja maska, ki izraža gensko zasnovo znamke Volkswagen, tehnološko naprednost pa kažejo sprednje LED luči, ki naj bi predstavljale del standardne konfiguracije.

Temeljite prenove je bila deležna tudi notranjost, ki bo vozniku in potnikom nudila udobno visoko tehnološko okolje, poudarjeno z digitalno instrumentno ploščo in osrednjim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema. Za še več prestiža bo lahko poskrbel opcijski izbor usnjenega oblazinjenja z dekorativnimi kontrastnimi šivi, vrhunski zvočni sistem in udobnejši električno nastavljivi sedeži, pri znamki pa obljubljajo dovolj udobja tudi v primeru, ko bo na zadnjih sedežih sedelo troje odraslih oseb. Obsežna tehnološka nadgradnja naj bi prinesla več kot 30 asistenčnih sistemov, od tega pa naj bi jih bilo dvajset prvič na voljo v tem segmentu.

Motorno paleto bo sestavljal en bencinski in do štiri različice dizelskega motorja s štirimi ali šestimi valji in dvema do tremi litri prostornine. Poleg pogona na zadnji kolesni par naj bi bilo možno izbirati še med stalnim štirikolesnim pogonom in štirikolesnim pogonom z možnostjo izklopa.

Novi Amarok bo na voljo v petih različicah opreme – poleg vstopnega nivoja Amarok bo možno izbrati še opremska paketa Life in Style, medtem ko bosta vrh ponudbe krojili različici Aventura, namenjena urejenim cestam, in PanAmericana s poudarjenim terenskim značajem. Razvoj novega Amaroka, ki ga bodo proizvajali v Južni Afriki, je potekal v Nemčiji in Avstraliji, s prodajo nove generacije pa naj bi pričeli proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz predstavil novi razred T
Renault prodaja svoj delež podjetja Avtovaz za simbolično ceno