Novice

Prihodnje leto bo v Hannovru VW Bus festival

Oddelek Volkswagen Gospodarska vozila prihodnje leto organizira srečanje ljubiteljev legendarnih Volkswagnovih kombijev, ki jih poznamo tudi pod imenom Bulli.

VW Bus Festival 2023 bo potekal med 23. in 25. junijem prihodnje leto v nemškem Hannovru. Organizatorji pričakujejo udeležbo več kot 100.000 obiskovalcev z vsega sveta, ko naj bi sejemska parkirišča postala Bulli kamp za več kot 6.000 Volkswagnovih kombijev.

Pri Volkswagnu ponovno upajo na rekordno udeležbo, kot je bila na legendarnem srečanju VW Bus Festival 2007, ko se je srečanja udeležilo več desettisoč ljubiteljev modelov Bulli. Po besedah predstavnikov oddelka Volkswagen Gospodarska vozila bodo dobrodošli aktualni in starodobni modeli Volkswagnovih minibusov – od modela T1 in vseh njegovih naslednikov do novejših modelov Multivan in ID.Buzz. Skupnost ljubiteljev teh legendarnih vozil bo imela na trodnevnem srečanju vrsto priložnosti za druženje in zabavo.

S prodajo vstopnic za festival naj bi pričeli 15. avgusta, rezervirati pa jih bo mogoče le preko spleta (www.vw-bus-festival-2023.de). Cene vstopnic naj bi se pričele pri 29 evrih ter vključujejo parcelo za kampiranje, prost dostop do sanitarij in dostop do festivalskega območja z različnimi razstavami, tržnico z deli ter velikim odrom s pestrim programom.

Po besedah Larsa Krausa, člana uprave znamke Volkswagen Gospodarska vozila in direktorja prodaje in marketinga, je povezanost najrazličnejših modelov Bullija iz vseh obdobij duša te skupnosti. Dodaja še, da so pri Volkswagnu veseli, da bo avtomobilski fenomen, ki je v tej obliki edinstven v svetovnem merilu, po 16-ih letih po zadnjem festivalu ponovno dobil svoj oder.

Volkswagen bo vse ljubitelje ikoničnih Bullijev obveščal preko različnih spletnih kanalov, vse bolj iskane pa postajajo tudi uradne festivalske nalepke, ki so že našle svoje mesto na marsikaterem Volkswagnovem kombiju.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia razkrila osveženo različico modela Xceed
Prenovljeni 1,5-litrski TSI evo2 bo najprej na voljo v modelu T-Roc