Novice

Volkswagen in Renault: konec pogovorov o skupnem razvoju

Nemški in francoski avtomobilski proizvajalec nista našla skupnega jezika glede sodelovanja pri skupnem razvoju cenovno dostopnega električnega modela.

Pogovori med predstavniki Volkswagna in Renaulta o skupnem razvoju manjšega in cenovno dostopnejšega električnega modela naj bi potekali od konca preteklega leta.

Volkswagen ID. 2all concept carZa prekinitev pogovorov naj bi se odločili pri Volkswagnu

Na podlagi informacij, ki so jih sedmi sili posredovali trije neimenovani viri, naj bi se predstavniki nemške znamke odločili, da ne nadaljujejo pogovorov z Renaultom o skupnem razvoju cenovno dostopnega električnega modela, ki bo pri Renaultu nasledil aktualno generacijo modela Twingo. Kamen spotike naj bi bilo vztrajanje Francozov pri proizvodnji v eni od njihovih tovarn, medtem ko naj bi si pri Volkswagnu želeli ohraniti proizvodnjo v enem od njihovih evropskih proizvodnih obratov, saj želijo v celoti izkoristiti svoje proizvodne zmogljivosti.

Renault TwingoObstaja možnost, da bodo pri Volkswagnu pričeli z lastnim razvojem

Čeprav so pogovori o skupnem razvoju novega električnega modela potekali z namenom zniževanja stroškov razvoja in proizvodnje, bi lahko pri Volkswagnu pričeli s samostojnim razvojem cenovno dostopnega električnega avtomobila, Renault pa bo v lastni režiji nadaljeval razvoj nove generacije Twinga. Novi Twingo, ki nastaja pod okriljem Renaultovega oddelka za električna vozila Ampere, naj bi bil po trenutnih načrtih predstavljen leta 2026.

Kot smo v takšnih primerih že vajeni, nobena od vpletenih strani ne daje izjav. Pri Volkswagnu naj bi potrdili le, da še naprej raziskujejo opcije za pričetek razvoja cenovno ugodnejših električnih vozil. Neuspeli pogovori med Renaultom in Volkswagnom na nek način predstavljajo zaušnico predsedniku združenja ACEA in prvemu možu Renaulta, saj je Luca de Meo nedavno evropske avtomobilske proizvajalce pozval k sodelovanju s ciljem povečanja konkurenčnosti napram kitajskim avtomobilskim znamkam, ki osvajajo evropski trg.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Renault Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Volkswagen in Renault: konec pogovorov o skupnem razvoju"


24 dni 10 ur nazaj

Glede na zadnje trende pri VW, so se verjetno sprli, ker je hteu Renault uporabljati preveč kvalitetno plastiko :’D

Lignage
25 dni 36 minute nazaj

Se mi zdi, da že tista naveza s Fordom pri Caddyu, Transporterju in Amaroku ni ravno dobra za ugled Volkswagna, kaj šele spečanje z Renaultom.

Gosic
24 dni 8 ur nazaj

VW in ugled 🤣. Imam VW-ja in lahko rečem da je to popolnoma povprečna znamka, ki je precenjena na račun ravno takšnega mišljenja. Edina stvar ki mi je všeč pri mojem VW-ju je, da napiše če ne dela kakšna žarnica na prikolici. Vse ostalo pa je na nivoju ali pod nivojem ostale EU, japonske ali korejske konkurence.

jack86
24 dni 20 ur nazaj

a VW ima ugled?

jack86
25 dni 22 ur nazaj

Ocitno imajo se vedno dovolj denarja, krize ni.

 
Prvi trije modeli Hondine Serije 0 napovedani za leto 2026
Robert Lešnik: “Mi nudimo kupcu različne možnosti”