Novice

Prvi trije modeli Hondine Serije 0 napovedani za leto 2026

V novi generaciji električnih modelov japonske znamke bodo, ob vgrajenih tanjših baterijski paketih, za zmanjšanje mase poskrbeli tudi na podlagi izkušenj iz sveta Formule 1.

Po nedavno predstavljenih načrtih za prihodnost nameravajo pri Hondi do leta 2031 za elektrifikacijo nameniti dobrih 60 milijard evrov in v okviru Serije 0 predstaviti sedem novih električnih modelov. Kot obljubljajo predstavniki japonskega avtomobilskega proizvajalca, bo nova generacija električnih modelov ponujala obilo užitkov v vožnji.

Honda CES2024_ (3)Zasnova nove generacije vozil Serije 0 temelji na treh načelih

Družina električnih modelov Serije 0 bo zasnovana v skladu s tremi načeli (Thin, Light in Wise – tanko, lahko in modro), ki bodo ob zniževanju mase, kompaktnejših dimenzijah baterijskega paketa in naprednem operacijskem sistemu definirala prihodnost Hondinih električnih modelov. V skladu s prvim načelom bodo v modelih Serije 0 uporabili novo razvito tehnologijo e-Axle in vitkejšo zasnovo baterijskih paketov, kar bo omogočalo tanjši spodnji del vozil. Pri zniževanju mase so Hondini inženirji uporabili izkušnje iz sveta dirkalnikov Formule 1, modeli Serije 0 pa naj bi bili do 100 kg lažji v primerjavi s trenutnimi električnimi modeli te japonske znamke. V novi generaciji bo tehnološko dovršenost zagotavljal tudi napredni operacijski sistem z učinkovito strojno podporo in uporabo umetne inteligence, ki bo predstavljal osnovo naprednim asistenčnim sistemom in sistemu samodejne vožnje tretje stopnje.

Honda_1Kot zagotavljajo pri Hondi, bodo imeli vsi električni modeli nove generacije najmanj 480 km dosega z enim polnjenjem baterij, njihova zasnova pa bo zagotavljala izjemno vozniško izkušnjo. Prvi trije modeli nove električne serije – vstopni model križanca, križanec srednje velikosti in limuzina – naj bi bili predstavljeni v letu 2026, leta 2027 pa naj bi sledila še predstavitev večjega športno uporabnega križanca s tremi sedežnimi vrstami. Leto 2028 bo rezervirano za prihod električnega križanca v kompaktnem razredu, leto zatem sledi predstavitev manjšega križanca, za leto 2030 pa napovedujejo še prihod električne limuzine v kompaktnem razredu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Honda. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Android Auto kmalu z razširjeno podporo novim aplikacijam
Volkswagen in Renault: konec pogovorov o skupnem razvoju