Novice

Volkswagen na ameriškem trgu obuja znamko Scout

Z letom 2026 naj bi pričeli s proizvodnjo robustnejšega električnega poltovornjaka in športnega terenca, ki ga bodo za tamkajšnje kupce zasnovali in izdelovali v Združenih državah Amerike.

Skupina Volkswagen je tudi uradno potrdila govorice o ponovni oživitvi znamke Scout, v okviru katere nameravajo ameriškim kupcem za začetek ponuditi električni poltovornjak z dvojno kabino in petvratni model športnega terenca. Pri zasnovi obeh modelov naj bi kot navdih uporabili linijo modelov International Harvester Scout, ki so bili naprodaj v letih med 1961 in 1980. Za osnovo napovedanih modelov naj ne bi uporabili prilagojenih različic obstoječih platform MEB ali PPE, temveč naj bi bila oba zasnovana na novi konceptni platformi, ki bi jo lahko kasneje uporabili tudi pri drugih modelih skupine Volkswagen.

Pri Skupini Volkswagen naj bi prve prototipe napovedanih električnih modelov predstavili prihodnje leto, trenutno pa nam njune obrise predstavljajo ob pomoči oblikovalskih skic. Glede na predstavljeno naj bi si oblikovno delila sprednji del ob različnih izvedbah zadka in različnih medosnih razdaljah.

Po besedah izvršnega direktorja Herberta Diessa naj bi Volkswagen po uspešnem preobratu na ameriških tleh izkoristili priložnost in še dodatno utrdil svoj položaj na enem največjih rastočih trgov za prodajo električnih vozil. Dodaja še, da elektrifikacija prinaša zgodovinsko priložnost za vstop Skupine Volkswagen v segment poltovornjakov in športnih terencev s poudarkom na njihovih ambicijah, da bi postali en od ključnih igralcev na ameriškem trgu.

S tem namenom naj bi ustanovili novo, ločeno podjetje, ki bo delovalo skladno z novo poslovno strategijo. Ta predvideva samostojnost manjših enot, ki se lahko hitreje odzovejo na spremembe, obenem pa imajo za boljše izkoriščanje sinergij dostop do vseh tehnologij, razvitih v okviru skupine.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Range Rover Sport združuje prefinjen videz s sodobnimi tehnologijami
Renault se umika iz Rusije