Novice

Diess ima podporo nadzornega sveta, Lamborghini in Ducati ostajata v skupini Volkswagen

Nadzorni odbor skupine Volkswagen je formalno podprl strategijo Together 2025+ ekipe Herberta Diessa, ki je usmerjena k elektrifikaciji in digitalizaciji, vse povezane kadrovske spremembe in reorganizacijo poslovanja.

Po zaključku so v sporočilu za javnost med drugim zapisali, da je imel Herbert Diess velik vpliv na Volkswagen od leta 2015 ter da brez njegove zavzetosti transformacija skupine ne bi bila tako dosledna in uspešna. Upravni odbor naj bi cenil njegovo vztrajnost in odločnost, ki jo je Diess izkazoval ne le  z zasledovanjem tehnoloških sprememb in prispevkov pri doseganju podnebnih ciljev, temveč tudi na področju finančnih rezultatov. V prihodnjih letih naj bi upravni odbor skupine strategijo izvajal s Herbertom Diessom kot predsednikom uprave na čelu.

Izjava, da uživa Diess s svojo novo upravo polno podporo nadzornega odbora, ne le pri usmeritvi k elektromobilnosti in digitalizaciji, temveč tudi pri povečevanju učinkovitosti in donosnosti v vseh blagovnih znamkah in delih skupine, je hkrati jasen odgovor na razplet trenj v vrhu skupine, o katerih je bilo govora v začetku meseca. Da naj bi v skupini vladalo soglasje na vseh nivojih upravljanja, je v izjavi potrdil tudi Diess, ki je med drugim še dodal, da se skupaj trudijo izvesti največjo transformacijo v zgodovini Volkswagna. V naslednjih letih naj bi jo poleg investicij v elektromobilnost, digitalizacijo in tehnologijo baterij zaznamovalo še znatno znižanje fiksnih stroškov (za 5 % do leta 2023) in materialnih stroškov (za 7 % v dveh letih) na nivoju skupine po vseh znamkah in v vseh regijah, da bi zagotovili vzdržno poslovanje v prihodnosti.

Obrat v Wolfsburgu naj bi preobrazili v visoko avtomatiziran obrat za proizvodnjo električnih avtomobilov, v njem pa bodo med drugim izdelovali tudi neimenovani prihodnji vodilni potniški model znamke Volkswagen. V ta namen naj bi vzpostavili podoben projekt, kot je Audijev Artemis, ki bo pokrival vse povezane aktivnosti do proizvodne faze modela.

V zaključku so s kratkim odstavkom še potrdili, da znamki Lamborghini in Ducati ostajata del skupine, Bentley pa v sklopu reorganizacije s 1. marcem 2021 prehaja pod okrilje Audija. Glede na to, da se niti z besedo niso dotaknili znamke Bugatti, je morda nekaj resnice tudi na govoricah, da naj bi se za menjavo lastniških deležev dogovarjali s hrvaškim podjetjem Rimac Automobili.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi Subarujev električni model bo SUV za evropski trg
Mladi kot gonilo pozitivnih sprememb iniciative Heroji v pižamah