Novice

Volkswagen na CES z novim električnim konceptom

To je prva zakrita fotografija najnovejšega Volkswagnovega koncepta, ki bo javnosti predstavljen na sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu v začetku januarja.

Za zdaj vam o najnovejšem konceptu, ki ga napoveduje ta dokaj skrivnostna fotografija, ne moremo povedati kaj dosti. Najverjetneje gre za električno študijo Microbus oziroma različico potniškega kombija.

Pri Volkswagnu pravijo, da gre za neimenovan koncept, ki ga bo poganjala izključno električna energija. Označuje začetek nove dobe cenovno dostopnih električnih vozil z veliki dosegom, ki bodo s pomočjo inovativnih funkcij prikazali prednosti za stranke in zahvaljujoč povečani povezljivosti prinesli prihodnost bližje končnim uporabnikom.

Poleg predstavljene študije bo nemški proizvajalec vozil na sejmu potrošniške elektronike v Las Vegasu predstavil še druge zabavnostne tehnologije zadnje generacije. Med njimi bo predstavljen tudi Golf R Touch in številni elementi, ki bodo sčasoma zašli v produkcijska vozila.

Golf R Touch je bil predstavljen lansko leto na enakem dogodku, inženirji pa so v obstoječo armaturno ploščo vgradili tri različne zaslone, kjer se vsak pohvali z drugačno funkcijo upravljanja. Kot pravijo pri Volkswagnu, je glavni cilj povezljivost s pametnimi napravami v kombinaciji z intuitivno uporabo, tu pa so še številne grafične rešitve, ki poudarijo individualen značaj voznika.

Upravljanje zabavnih vsebin poteka preko visokoresolucijskega 12,8-palčnega osrednjega zaslona na dotik, pod njim je nameščen 8-palčni zaslon za upravljanje nastavitev vozila, klimatske naprave in pomožnih funkcij za optimalno počutje v potniški kabini. Na položaj merilnikov pred voznikom je vgrajen 12,3-palčni zaslon, poimenovan Active Info Display. Podoben informacijski zaslon lahko vidimo v novem Volkswagen Passatu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Američani bodo zaostrili preizkusna trčenja
Jaguar Land Rover na Slovaško z novo tovarno in 2.800 delovnimi mesti