Novice

Volkswagen razkril prve podrobnosti električne limuzine ID.7

Na sejmu potrošniške elektronike v Las Vegasu so predstavili maskirano različico nove električne limuzine, ki bo šesti član njihove električne družine.

Nemški avtomobilski proizvajalec je v okviru sejma potrošniške elektronike CES v Las Vegasu širši javnosti razkril zakrinkano podobo nove električne limuzine ID.7, ki so jo zasnovali na osnovi električne platforme MEB in naj bi ob dobrih aerodinamičnih lastnostih omogočala do 700 kilometrov dosega z enim polnjenjem.

Novi ID.7 predstavlja produkcijsko različico, ki ob manjših popravkih zasnove luči in odbijačev ter manjšemu premeru koles ohranja aerodinamično silhueto koncepta ID.Aero. V Las Vegasu so se odločili za podrobnejšo predstavitev notranjosti in določenih tehnoloških novosti ter prikaz zunanjosti novega modela, zakrinkanega z unikatno tehnologijo nanosa barvnih slojev, ki spominjajo na QR kode in ob osvetlitvi poudarjajo posamezne dele avtomobila. Barvni nanos šteje štirideset barvnih slojev in ob uporabi posebne elektroluminiscenčne barve ponuja možnost nadzorovane osvetlitve 22 različnih površin karoserije.

Prostornost produkcijske različice nove električne limuzine zagotavlja medosna razdalja 2,97 m, notranjost pa bo prepoznavna po sredinsko nameščenem zaslonu informacijsko-multimedijskega sistema v velikosti 15 palcev v kombinaciji z manjšim zaslonom digitalne instrumentne plošče in sistemom prikaza na vetrobranskem steklu v povezavi s tehnologijo obogatene resničnosti. Prvič v zgodovini svojih modelov pri znamki predstavljajo novo zasnovo klimatske naprave z digitalno nadzorovanimi odprtinami za prezračevanje, ki jih bo možno individualno prilagajati, novost pa so poleg daljinskega upravljanja klimatizacije tudi osvetljeni drsniki za nadzor klimatske naprave, vgrajeni v osrednji zaslon.

Novi ID.7, ki v skladu s strategijo Accelerate širi električno ponudbo znamke Volkswagen, naj bi doživel premiero v drugem četrtletju letošnjega leta, njegova proizvodnja za evropski trg pa bo potekala v nemškem proizvodnem obratu Emden.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Življenjska doba avtomobilov se daljša, zato je vzdrževanje še bolj pomembno
Igranje igric v avtomobilu bo možno s tehnologijo podjetja Nvidia