Novice

Koncept ID.Aero kot predhodnik električne limuzine

Volkswagen razkriva koncept svoje prve električne limuzine srednje velikosti, pri kateri naj bi zaigrali tudi na noto prestiža.

Na digitalni premieri so predstavili nov koncept električne limuzine, ki ponuja vpogled v prihodnost produkcijskega modela. Pri Volkswagnu novi koncept opisujejo kot dinamičen in zmogljiv avtomobil, pri katerem so precej poudarka namenili tudi aerodinamiki.

Kljub temu, da so se pri zasnovi novega električnega modela limuzine Volkswagnovi oblikovalci držali smernic, uporabljenih pri ostalih modelih družine ID, bo nova limuzina še bolj dinamična. Prepoznavnost sprednjega dela izraža dvodelna zasnova, ki je delno podrejena aerodinamični zasnovi, svetlobni podpis pa poleg sprednjih matričnih LED žarometov IQ.Light zagotavlja ozek svetlobni pas preko celotne širine. Tematsko se navezujejo tudi svetlobni LED elementi zadnjega dela, kjer zadnje luči s strukturo satovja povezuje svetlobni trak v temnejšem odtenku rdeče. Dovolj prostora v notranjosti bodo ob kupejevskih oziroma “fastback” stranskih linijah zagotavljale dolga medosna razdalja ter prednosti električne platforme MEB.

Čeprav tehničnih podrobnosti pri nemškem avtomobilskem proizvajalcu še ne razkrivajo, pa lahko pričakujemo podobne, a učinkovitejše električne sklope kot pri ostalih člani družine ID. Ob baterijskem paketu kapacitete 77 kWh naj bi doseg znašal do 620 km z enim polnjenjem, kar je znatno več kot pri ostalih sorodnih modelih.

S proizvodnjo štirivratne električne limuzine, ki bo namenjena kitajskemu trgu, naj bi sicer pričeli že prihodnje leto na Kitajskem, medtem ko naj bi produkcijske modele, namenjene trgom Evrope, izdelovali v nemškem obratu Emden.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
DS 7 s prenovo dobiva še več dinamike in šarma
Bliža se predstavitev Volkswagna Amarok, ki kljub digitalizaciji ohranja kanček analognega