Novice

Igranje igric v avtomobilu bo možno s tehnologijo podjetja Nvidia

Nvidia bo v sodelovanju z avtomobilskimi proizvajalci omogočala igranje računalniških igric v avtomobilih z uporabo njihove tehnologije storitev v oblaku Geforce Now.

Tehnološko podjetje Nvidia združuje moči s podjetjema BYD in Polestar ter znamkami pod okriljem skupine Hyundai Motor Group na področju uvajanja računalniških igric v njihovih modelih. Nova storitev bo omogočala lastnikom avtomobilov zgoraj omenjenih znamk možnost igranja preko storitev v oblaku Geforce Now v času, ko bo avtomobil parkiran oz. med polnjenjem baterij. Uporabnikom te storitve bo na voljo več kot tisoč različnih naslovov vodilnih ponudnikov, kot so Steam, Ubisoft, Epic Games, vključno z igrami A Plague Tale: Requiem, The Witcher 3: Wild Hunt in Cyberpunk 2077, obstajala pa naj bi tudi možnost brezplačnega igranja iger, kot so Fortnite, Lost Ark in Destiny 2.

Po besedah predstavnikov Nvidie igranje ne bo omejeno le na potnike na sprednjih sedežih, saj bodo v avtomobilih, v katerih je multimedijski sistem na voljo tudi potnikom na zadnjih sedežih, to storitev lahko uporabljali vsi v avtomobilu.

Sodelovanje so predstavili na sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu, Ali Kani, podpredsednik avtomobilskega oddelka pri podjetju Nvidia, poudarja, da visoko zmogljivi računalniki ter uporaba sistemov umetne inteligence in povezljivost prinašajo novo raven avtomatizacije, varnosti ter udobja in zabave tudi v avtomobilih. Dodaja še, da bo nova možnost igranja popularnih računalniških igric preko storitve v oblaku dodatno nadgradila uporabniško izkušnjo avtomobilskih multimedijskih sistemov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nvidia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen razkril prve podrobnosti električne limuzine ID.7
SsangYong najverjetneje kmalu z novo identiteto