Novice

Volkswagnovi vajenci z dvema konceptoma na Vrbskem jezeru

Nemci so naročili svojim vajencem pripravo dveh konceptnih vozil in jim pri tem pustili povsem proste roke. Oba koncepta bodo pokazali na tradicionalnem že 37. festivalu na Vrbskem jezeru.

Prvi je Golf GTI Next Level. Kot pove že naziv, gre v osnovi za izpeljanko Golfa GTI, a s konkretnimi nadgradnjami. Štirivaljniku so vgradili kovane bate in večje turbopuhalo. Predvsem slednje je poskrbelo za skoraj podvojitev nazivne moči na konkretnih 411 »konj« in 511 Nm navora.

Pojavnost na cesti mu zagotavlja kontrastna pojava belega osnovnega laka karoserije s temnimi nalepkami v kombinacijami s karoserijskimi dodatki in 20-palčnimi kovanimi kolesi z Audija R8. V podvozje so  primaknili še Bilstenov komplet blažilnikov.

Samosvoj značaj avta se nadaljuje tudi v kabini, kamor so vajenci vgradili sedeže s prav tako dvobarvnimi prevlekami, kombiniranimi s črnim napa usnjem in ledenosivo alkantaro, prešitimi s kontrastnimi rdečimi šivi.

Namesto zadnjih sedežev so namestili premium avdio sistem z velikim zaslonom za igranje računalniških igric ter kar 2.480-vatnim ozvočenjem.

Drugi koncept je osnovan na Golfu Alltrack, poimenovali pa so ga Golf Variant TGI GMotion. Kot namiguje dodatek TGI, ga žene 1,5-litrski turbobencinar, ki zmore delovati tudi na stisnjen zemeljski plin, razvija pa povsem serijskih in nerazburljivih 96 kW (130 KM). Slednji preko sedemstopenjskega DSG-ja žene vsa štiri kolesa.

Oblikovno se od običajnega Alltracka loči po poudarjenem motornem pokrovu in 20-palčnih kolesih. Podvozje je nadgrajeno z Bilsteinovimi blažilniki, za ustavljanje »reaktivca« poskrbijo zmogljivejše zavore, za športnejšo zvočno kuliso 1,5-litrskega motorja pa po meri izdelan izpušni sistem. In če so se pri motorju nekoliko zadrževali, so podivjali s samosvojim dodatkom strešnega kovčka Thule na strehi avtomobila.

V notranjosti se bohotijo športni sedeži, kontrastne prevleke sedežev z rdečimi šivi in volanski obroč, oblečen v alkantaro. Druge posebnosti so še ambientalna razsvetljava kabine in poseben sistem zložljivih sedežev z mizo v prtljažniku.

Avtomobilizem.com  (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rolls Royce Cullinan odpira novo poglavje luksuznih športnih terencev
Koncept Volkswagen Golf GTI TCR bo najmočnejši GTI