Novice

Volvo C40 Recharge je naslednji korak v električno prihodnost Volva

Švedski avtomobilski proizvajalec razkriva svoj drugi popolnoma električni model C40 Recharge, ki prihaja v priljubljen segment kupejevskih križancev.

Novi C40 Recharge bo prvi model švedske znamke, ki bo na voljo zgolj v električni različici in v skladu z najnovejšimi zavezami in strategijo znamke. Podobno kot pri XC40 Recharge, so tudi pri zasnovi novega C40 Recharge uporabili platformo CMA (Compact Modular Architecture). Sprednji del modela C40 Recharge kaže nov električni obraz znamke, za vtis športnosti pa poskrbi kupejevska zasnova z nižjo streho in na novo zasnovanim zadkom.

Kljub nižjemu zadnjemu delu je notranjost novega modela v duhu obstoječih križancev Volva, z višjim položajem sedenja ter z različnimi kombinacijami barv in materialov – tokrat prvič v zgodovini Volva brez usnja. Vozniku in potnikom bo na voljo najsodobnejši multimedijsko-informacijski sistem na podlagi Androida s podporo Googlovim aplikacijam in storitvam ter povezljivostjo brez omejitev, preko katere bodo potekale tudi prihodnje nadgradnje programske opreme.

Pogonski sklop bosta sestavljala električna motorja na sprednji ter zadnji osi in, čeprav ostalih podrobnosti še ne razkrivajo, najverjetneje lahko pričakujemo podobne zmogljivosti kot pri modelih XC40 Recharge in Polestar 2, kjer sistemska moč znaša 300 kW (408 KM) ob 660 Nm navora. Zalogo električne energije bo zagotavljala baterija s kapaciteto 78 kWh, ki naj bi omogočala do 420 km dosega z enim polnjenjem (WLTP), do 80 odstotkov napolnjenosti pa naj bi bilo moč doseči v štiridesetih minutah.

Proizvodnja novega modela bo potekala vzporedno s proizvodnjo modela XC40 Recharge v proizvodnem obratu Ghent v Belgiji, njen pričetek pa je načrtovan za letošnjo jesen. Volvo C40 Recharge bo prvi model znamke Volvo, ki ga bo možno kupiti le preko spleta, ponuditi pa ga nameravajo z različnimi paketi storitev. Le-ti vključujejo garancijo, asistenco ter servisiranje, pa tudi zavarovanje in različne opcije polnjenja.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volvo C40 Recharge je naslednji korak v električno prihodnost Volva"


wildbliw
9 meseci 1 dan nazaj

Generalno kar lep. Sprednji del pod havbo rahlo odstopa od celote ter maska bi bila lahko druge barve oz. obdelave. Nadvišanje zaradi tečajev nad prtljažnimi vrati močno izstopa! Že malo mehkejša linija bi zadevo popravila. Zadnje luči izgledajo vrhunsko, spojlerček pa za ta avto deluje preveč miniaturen. Sprednje luči mi delujejo malenkost premajhne. Platišča vrhunska.
Notranjost pri vseh Volvih mi s pokončnimi zračniki deluje malce preveč pompozna ampak je to znamkin zaščitni znak, pač mora biti tako.

Na kratko; najbolj moteče je oblikovna nepoenotenost sprednjega dela. Linije so tu ostre, med tem ko predvsem boki so mehko oblikovani.

 
Ožji izbor modelov za Svetovni avto leta 2021
Poziv stroke vladi: ko gre za varnost vozil in voznikov, so vse storitve nujne