Novice

Volvo EX30 naj bi bil razkrit v juniju

Manjši električni športni terenec je bil prvič omenjen lani novembra ob predstavitvi prestižnega EX90.

Švedska znamka je ob lanskem razkritju njihovega novega električnega paradnega konja EX90 na koncu predstavitvenega video posnetka poskrbela za manjše presenečenje s prikazom silhuete manjšega križanca, ki naj bi predstavljal njihov vstopni model.

Izvršni direktor znamke Volvo Jim Rowan je že pretekli mesec potrdil prihod novega modela z imenom EX30, ki naj bi ga izdelovali v enem od njihovi kitajskih proizvodnih obratov. Rowan je sedaj v intervjuju za enega od avtomobilističnih portalov ponovno potrdil prihod križanca EX30, ki naj bi ga razkrili v sredini junija, kot enega možnih datumov pa je omenil 15. junij.

Novi EX30 naj bi se kot njihov najmanjši model uvrščal pod modela XC40 in C40 Recharge in naj bi bil zasnovan z namenom pridobivanja mlajših kupcev. Ponuditi ga nameravajo tudi z možnostjo najema preko sistema naročnin Care by Volvo, obenem pa naj bi bil EX30 tudi cenovno najdostopnejši model v ponudbi švedskega avtomobilskega proizvajalca. Po trenutnih načrtih naj bi z njegovo prodajo pričeli proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Volvo – zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volvo EX30 naj bi bil razkrit v juniju"


1 leto 2 meseci nazaj

“… obenem pa naj bi bil EX30 tudi cenovno najdostopnejši model v ponudbi švedskega avtomobilskega proizvajalca”

Imam neprijeten občutek, da napisano dejansko pomeni:

“Iz ponudbe bomo odstranili XC40, ki je bil do zdaj najcenejši (cca. 35 tisočakov) in ostale modele z normalnim motorjem.”

EX30 bo pa pristal v cenovnem rangu 40-50 tisočakov za najbolj osnonvno verzijo, z normalno opremo pa bo stal 50-60 tisočakov. Srčno upam, da se motim, ampak dvomim da bo to avto pod 40 tisočaki.

 
Menjava v vrhu Volkswagnovega oblikovalskega oddelka
Honda z reorganizacijo v pospešitev elektrifikacije