Novice

Volvo potrdil prihod manjšega električnega športnega terenca

Izvršni direktor je v intervjuju za enega od avtomobilističnih portalov potrdil pričetek njegove proizvodnje v prihodnjem letu.

Na novembrski predstavitvi električnega športnega terenca Volvo EX90 so ob njegovem boku za kratek čas razkrili tudi silhueto manjšega križanca. Ta je sprožila številna ugibanja, ki jim je sedaj naredil konec izvršni direktor Volva Jim Rowan, saj je v nedavnem intervjuju potrdil prihod manjšega električnega križanca.

Nov električni model se bo imenoval EX30, z njegovo proizvodnjo pa naj bi pričeli prihodnje leto v enem njihovih proizvodnih obratov na Kitajskem. Nastal naj bi na osnovi modularne električne platforme SEA, ki so jo razvili pri kitajskem podjetju Geely in je bila prvič uporabljena pri modelu 001 njihove električne znamke Zeekr.

Novi električni EX30 naj bi postal eden od ključnih modelov električne prihodnosti znamke Volvo, ki si je do leta 2025 zadala cilj prodaje 1,2 milijona vozil letno, polovica od njih pa naj bi bili električni modeli. Lani so sicer pri Volvu prodali 698.693 vozil, letošnje številke pa naj bi bile malenkost nižje, predvsem na račun zmanjšanega obsega proizvodnje na Kitajskem.

Z novim modelom EX30 ciljajo predvsem na mlajše kupce, ki jim ga nameravajo ponuditi preko sistema naročnin Care by Volvo. Minimalna doba najema bo le tri mesece, kar naj bi po Rowanovem mnenju pritegnilo tudi mlade, ki se šele ozirajo po svojem prvem avtomobilu.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Evropska premiera koncepta Toyota BZ Compact SUV
Suzuki Connect tudi v Sloveniji