Novice

Kia, serijski zbiralec oblikovalskih nagrad

V zadnjih letih, še posebej po prihodu enega najbolj znanih sodobnih avtomobilskih oblikovalcev Petra Schreyerja, smo že dodobra vajeni novic o prejetih oblikovalskih nagradah znamke Kia. Med zadnjimi dosežki preteklega leta je trojček nagrad Good Design, ki so jih odnesli modeli Kia Sorento, Optima in koncept Trail’ster.

Oblikovanje ima izjemen vpliv na odločitve potrošnikov, zato Peter Schreyer z ekipo globalnega oblikovalskega oddelka Kia zagotovo prispeva k večletni rasti korejske znamke. V zaključku preteklega leta so bili za svoje delo ponovno nagrajeni, tudi tokrat kar trojno.

Kia Sorento, nova Optima ter koncept Trail’ster so prejeli nagrado Good Design v kategoriji prevoznih sredstev ter se s tem pridružili lanskoletnim nagrajencem, limuzini K900, katere uradni ambasador je ameriški zvezdnik košarkarske lige NBA LeBron James, električnem modelu Soul EV in konceptu GT4-Stinger.

Nagrado Good Design podeljujeta Muzej arhitekture in oblikovanja Chicago Athenaeum ter podjetje Metropolitan Arts Press in velja za eno najbolj prestižnih oblikovalskih nagrad. V lanskem letu so praznovali 65-letnico programa, s katerim nagrajujejo vsakoletne najboljše industrijske, produktne in grafične globalne oblikovalske dosežke. Med preteklimi nagrajenci, ki jih je zdaj že približno 40.000 v več kot 50 državah, so se v dolgoletni zgodovini izbora znašli najrazličnejši dosežki – od papirne sponke do vesoljskega plovila NASA ter Boeingovega letala 787 Dreamliner.

Avtomobilizem.com (Vir: Kia, Chicago Athenaeum.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Atraktivni Budd-e napoveduje električno prihodnost Volkswagna
Volvo, ki posluša in uboga?