Novice

Modeli Volvo od leta 2019 samo še z elektrificiranimi pogoni

Volvo je oznanil radikalen premik: od leta 2019 bo v svojih novih modelih ponujal le še elektrificirane pogone, do leta 2021 pa bo predstavil kar pet izključno električnih modelov.

Prav vsak nov model, ki ga bodo od leta 2019 naprej predstavili pri Volvu, bo imel vgrajen elektromotor. Podjetje s to potezo pomika elektrifikacijo v samo jedro poslovnega modela prihodnosti. Z drzno potezo, ki je prva te vrste v avtomobilski industriji, se počasi končuje obdobje modelov z izključno motorjem na notranje zgorevanje. Volvo bo v prihodnje izdeloval le izključno električne modele, priključne in blage hibride.

Švedski proizvajalec vozil je potrdil, da bodo med leti 2019 in 2021 predstavili kar pet izključno električnih modelov, od tega tri modele znamke Volvo in dva športna modela Polestar. Teh pet modelov bo dopolnjevala serija bencinskih in dizelskih priključnih hibridov ter blagih hibridov z 48-voltnim sistemom.

”Za kupce gre. Ljudje vse bolj povprašujejo po elektrificiranih vozilih in želimo odgovoriti na trenutne in bodoče potrebe naših kupcev. Zdaj lahko izberete katerikoli elektrificirani Volvo. Ta objava pomeni konec avtomobilov z izključno vgrajenim motorjem na notranje zgorevanje. Volvo Cars je oznanil načrte, po katerih bo do leta 2025 prodal skupno milijon elektrificiranih avtomobilov. Če smo izjavili, to tudi mislimo. In tako bomo to storili,” je dejal Håkan Samuelsson, izvršni direktor Volva.

Premijski proizvajalec avtomobilov naj bi postopoma pričel ukinjati modele z izključno motorjem na notranje zgorevanje, zamenjali pa naj bi jih modeli, ki bodo imeli dodane različne elektrifikacije pogona. Časovni okvir projekta zaenkrat še ni znan, je pa povezan z zavezo Volva k zmanjševanju negativnega vpliva na okolje.

Najnovejša odločitev Volva sledi objavi o preusmeritvi ločene znamke Polestar v izdelavo elektrificiranih visokozmogljivih modelov.

Volvo se kot prvi proizvajalec avtomobilov odloča za elektrificirano ponudbo vseh modelov. Drugi proizvajalci so najavili različne strategije na tem področju, Volkswagen bo na primer ponujal paleto povsem električnih vozil ob običajnih modelih, medtem ko so pri Citroënu najavili, da bodo elektrificirani modeli del njihove osrednje ponudbe.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News, Autocar. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Modeli Volvo od leta 2019 samo še z elektrificiranimi pogoni"


chad
6 leta 9 meseci nazaj

Kolikor vidim jim štirivaljna dvolitrska filozofija ne dela usluge, na cesti je zelo malo zadnjih modelov, tudi v Nemčiji. Logično, za 90 čukov človek upravičeno pričakuje stroj pod haubo. Ekologija gor ali dol.

JG2
6 leta 9 meseci nazaj

Resno? Od kar imajo začrtano strategijo beležijo vsako mesečno rast pri prodaji in to zadnjia tri leta, če ne več. Letos bo spet padel rekord v prodanih vozilih ali z drugimi besedami odkar imajo dvolitrsko strategijo so prodajo podvojili.

matejxx
6 leta 9 meseci nazaj

In to pomeni, da Volvo odpade pri izbiri za naslednji avto.

srcnik
6 leta 9 meseci nazaj

Že zdaj ima vsak volvo vgrajen elektromotor 🙂

 
Investicijska prevara v obliki avtobusa prihodnosti
Evropska Komisija je odobrila nakup Opla