Novice

Geelyeva električna znamka Zeekr kmalu pričenja s prodajo v Evropi

Že prihodnje leto naj bi evropskim kupcem ponudili električnega križanca, ki naj bi predstavljal rivala Teslinemu modelu Y.

Kitajski avtomobilski proizvajalec Geely je ustanovil znamko Zeekr za prodor na globalne trge z električnimi modeli, ki bi ustrezali evropskim in ameriškim standardom. Z novo znamko električnih vozil lastniki znamk Volvo in Polestar ciljajo predvsem na  mlajše kupce, ki si želijo bolj premijske ponudbe za svoj denar.

S prihodom v evropske prodajne salone se Zeekr pridružuje kitajskim rivalom kot so BYD, Xpeng in Great Wall Motors, ki so že pričeli s prodajo električnih vozil evropskim kupcem, ali pa to nameravajo tekom prihodnjega leta.

Kitajska različica modela Zeekr 001, ki naj bi ga prihodnje leto ponudili evropskim kupcem, je bila prvič predstavljena pred dobrim letom dni, v prvih devetih mesecih pa so ga prodali 39.474 kupcem, medtem ko je Tesla v enakem obdobju model Y prodala v 219.112 primerkih. Cena križanca Zeekr 001 na kitajskem trgu znaša 41.000 ameriških dolarjev, medtem ko cen in načrtovanih prodajnih številk za evropski trg še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Zeekr.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Geelyeva električna znamka Zeekr kmalu pričenja s prodajo v Evropi"


1 leto 5 meseci nazaj

Končno eden na baterije, katerega zunanjost se mi dopade! Kitajci presegajo Korejce! Počakajmo na cene, da vidim, če bo še lepši 😉

1 leto 5 meseci nazaj

Zunaj sploh ni tak zelo grd kot večina električarjev, ne razumem pa zakaj je omenjen “križanec”, če izgleda kot normalna kombilimuzina … s križanci ima skupne samo prevelike gume.

xxl
1 leto 5 meseci nazaj

Zeekr, res premijsko zveni.

 
Po notranjosti še zunanjost Volva EX-90
Mazda z novimi načrti nekoliko pospešuje elektrifikacijo