Novice

Volvo V90: skandinavska oblikovalska perfekcija v karavanski obliki

Volvo namerava uradno razkriti karavanski V90 18. februarja in ga javnosti prvič pokazati na ženevskem avtomobilskem salonu, a jih je nekdo prehitel in s pomočjo fotografij predčasno razkril težko pričakovani model.

Če ste bili navdušeni nad nedavno razkritim limuzinskim S90, vam bo zagotovo všeč tudi najnovejša skandinavska mojstrovina. V90 si je sprednji del sposodil pri limuzini, oblikovalci pa so navdih za zadnji del dobili pri konceptu Estate iz leta 2014 – potrebno je priznati, da so opravili izjemno delo.

V primerjavi z modelom V70 je precej manj škatlast, dodatno pa so za dinamičen videz usločili strešno linijo. Žarometi LED v obliki črke L so podobni tistim s koncepta, obenem pa so jih lepo združili z ostalimi linijami na zadku.

Najnovejšo arhitekturo SPA smo že dodobra spoznali, saj na njej slonita S90 in XC90, prav tako ostaja enaka tudi motorna ponudba, ki jo bodo sestavljali štirivaljni agregati. Poleg bencinske družine T in dizelske D bo ponudbo dopolnil še hibridni T8, kmalu pa se bo na vrh motorne ponudbe zavihtela hibridna različica, pod katero se bo podpisal Polestar.

Kljub predčasnemu razkritju lahko več fotografij pričakujemo 18. februarja, ko bo Volvo v Stockholmu pred zbranimi novinarji pokazal težko pričakovani model.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volvo V90: skandinavska oblikovalska perfekcija v karavanski obliki"


ucmanster
8 leta 2 meseci nazaj

men sicer ni všeč, ampak zanimivo, ko zna bit volvasto poseben

JG2
8 leta 2 meseci nazaj

Prečudovit. Res je kar težko verjet kako jim uspe narediti karavana ki že na 1km vidiš da gre za Volvo. Vzadaj so ramena res epska.

 
Novi Renault Scenic pod ženevskimi žarometi
Niro je Kiin prvi hibridni športni terenec