Novice

Volvo XC90 bo najmočnejši in najčistejši SUV

Nova generacija sedemsedežnika bo ob letošnjem prihodu na trg s pogoni do 298 kW (400 KM) in emisijami okrog 60 g/CO2 (NEDC) ponudila edinstveno kombinacijo moči ob zmanjšani obremenitvi okolja.

Novi Volvo XC90, ki bo prvi izmed novih modelov, osnovan na platformi SPA, ponuja nabor pogonskih sklopov Drive-E z atraktivno kombinacijo zmogljivosti in učinkovitosti. Njihova skupna značilnost je, da gre izključno za štirivaljne motorje.

Peter Mertens, podpredsednik za raziskave in razvoj skupine Volvo Car, je ob tem povedal, da pri izbiri XC90 ne bo potrebno sklepati kompromisov: “V preteklosti ste imeli ali moč ali nizke emisije CO2. Z novim XC90 imate lahko oboje.” Po njegovih besedah so pri Volvu namreč zasnovali pogonsko družino bencinskih in dizelskih motorjev, ki zaradi odzivnosti ponujajo dobre vozne lastnosti ob rekordno nizki porabi, celo ob polno zasedenih sedmih potniških sedežih.

Volvo je po evropskih podatkih združenja ACEA že zdaj med vodilnimi proizvajalci, ko gre za uvajanje novih, okoljsko sprejemljivih tehnologij, kar želijo v prihodnosti še utrditi. Pogoni Drive-E bodo sčasoma v uporabi v celotni njihovi modelski paleti.

V novem XC90 bo vrh ponudbe predstavljala oznaka T8, ki bo združevala delovanje priključnega električnega hibrida ter bencinskega hibrida ob odličnih voznih zmogljivostih. Normalna vožnja poteka v običajnem hibridnem načinu, ki za pogon prednjega kolesnega para izrablja moč dvolitrskega bencinskega štirivaljnika s kompresorjem in turbo puhalom, za zadnji kolesi pa moč 60-kilovatnega elektromotorja. S pritiskom na gumb lahko voznik izbere tihi, izključno električen način vožnje, primeren za mestna središča, pri čemer je njegov doseg omejen na približno 40 kilometrov. Po potrebi seveda lahko kadarkoli znova preide na delovanje bencinskega hibrida, ki se izkaže s kar 298 kW moči in 640 Nmi navora. Zaradi uporabe nove platforme se pri Volvu lahko še pohvalijo, da zaradi namestitve zmogljivih baterij niso v ničemer ogrozili potniškega ali prtljažnega prostora.

Nabor pogonskih možnosti v novem XC90 obsega še dizelski D5 twinturbo (168 kW moči, 470 Nm navora, okvirna poraba 6 litrov/100 km) in turbodizelski D4 motor (142 kW moči, 400 Nm navora, okvirna poraba 5 litrov (100 km). V ponudbi bencinskih motorjev navajajo turbobencinski T6 s kompresorjem in turbo puhalom (239 kW moči, 400 Nm navora) ter T5 motor (189 kW moči, 350 Nm navora).

Avtomobilizem.com (Vir: Volvo)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova mobilna aplikacija za člane kluba OMV Smile & Drive
Študenti napadajo absolutni rekord Nürburgringa