Novice

Volvo z novo tehnološko investicijo

Z novo investicijo v okviru fonda Volvo Cars Tech naj bi si zagotovili dostop do tehnologij, ki jih razvijajo pri izraelskem zagonskem podjetju Spectralics.

Investicijski fond Volvo Cars Tech Fund so osnovali leta 2018 za različna vlaganja v obetavna tehnološka podjetja po celem svetu. V njegovem okviru se osredotočajo predvsem na strateške tehnološke trende za prihodnost avtomobilske industrije na področju razvoja umetne inteligence, elektrifikacije in avtonomnih sistemov vožnje.

Njihova najnovejša investicija je v zagonsko podjetje Spectralics, ki se ukvarja z razvojem optičnih sistemov ter tehnologij za prenos vizualnih materialov. Spectralics je visoko tehnološko podjetje s sedežem v Izraelu, kjer v veliki večini razvijajo tehnološke rešitve, namenjene letalski industriji. Sodelovali so že tudi v podjetniškem inkubatorju MobilityXlab v Göteborgu na Švedskem, v katerem je Volvo eden pomembnejših partnerjev od leta 2017.

Finančni vložek naj bi podjetju Volvo zagotovil dostop do Spectralicsove tehnologije MLTC (multi-layered thin combiner), ki s pomočjo tankih optičnih plasti, integriranih v prosojne površine, omogoča prikaz različnih vsebin. V primeru integracije tovrstnih plasti z avtomobilskim vetrobranskim steklom, bi tehnologija omogočala prikazovanje informacij na vetrobranskem steklu preko celotne širine avtomobila. To bi odprlo nove možnosti za razvoj tehnologije obogatene resničnosti, ki bi omogočala izboljšan globinski prikaz objektov. Poleg tega pri Volvu vidijo dodatne možnosti uporabe tehnologij podjetja Spectralics še za različne sisteme zaznavanj znotraj kabine in holografske projekcije ter kamere na sprednjem delu vozila, ki jih ne bi bilo moč zaslepiti.

Po besedah Henrika Greena, glavnega produktnega vodje pri podjetju Volvo Cars, so mnenja, da se Spectralics ukvarja z razvojem obetavnih tehnologij. Podpora razvoju pa naj bi Volvu omogočila njihov najboljši možen izkoristek v prihodnjih modelih znamke. Sodelovanja z Volvom se veselijo tudi pri Spectralicsu, kjer po besedah soustanovitelja in izvršnega direktorja Ran Bar-Yosefa vidijo mnogo skupnih točk z vizijo prihodnosti švedskega avtomobilskega proizvajalca.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Volvo. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept zmogljivega športnega terenca BMW XM
Mladi postajajo zgled varnejše in odgovornejše vožnje