Novice

Waymo naj bi prihodnji mesec že pričel s trženjem storitev samodejne vožnje

Prihodnost se bliža … Samovozeči taksiji podjetja Waymo naj bi že prihodnji mesec prevažali potnike tudi na komercialnih vožnjah.

Po sicer neuradnih, vendar precej zanesljivih podatkih naj bi pri podjetju Waymo že v začetku decembra prešli iz obdobja preizkušanj v komercialno ponudbo prevozov s samovozečimi taksiji. Storitev naj bi zagnali pod novo blagovno znamko in prevzeli del trga podjetjema Uber in Lyft. Waymo že skoraj desetletje razvija tehnologijo avtonomne vožnje, testiranja pa so potekala na različnih območjih in predvsem s poudarkom na varnosti. Pričetka komercialne ponudbe njihovih storitev ne nameravajo najavljati z velikim pompom, saj naj bi le-ta potekala postopoma. Storitev nameravajo najprej ponudili predvsem uporabnikom testnega programa Early Riders. V program Early Riders je vključeno približno 400 družin s širšega območja Phoenixa, ki so v zadnjem letu uporabljale storitve podjetja v testne namene in v tajnosti, saj so imeli s podjetjem podpisane pogodbe o zaupnosti. Stroge pogoje naj bi sedaj malo omilili, tako da bomo lahko verjetno kmalu deležni kakšne objave na družabnih omrežjih in poročila iz tovrstne vožnje.

Njihovo floto samovozečih taksijev naj bi sestavljali Chryslerjevi enoprostorci Pacifica, za boljše počutje novih uporabnikov pa bodo na sprednjih sedežih še vedno prisotni tudi vozniki, ki bi lahko po potrebi prevzeli nadzor. Prav tako nameravajo z delom uporabnikov programa Early Riders še naprej sodelovati v testne namene. Pomagali naj bi jim predvsem pri preizkušanju novih funkcionalnosti in izboljšavah. Cenovna politika zaenkrat še ni znana, v pričetku bodo verjetno zaračunavali zgolj prevoženo razdaljo in čas, kasneje pa nameravajo pričeti z uvedbo različnih cenovnih modelov. Vsekakor pa naj bi njihove cene ostale konkurenčne v primerjavi s podjetjema Uber in Lyft.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News, Waymo. Foto: Waymo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
PRIMA je soočila srednje velike prestižne križance
Mercedes Benz GLC F-Cell kot kombinacija alternativnih pogonskih tehnologij